pulpet Opublikowano 17 Maja 2023 #11 Opublikowano 17 Maja 2023 Z wcześniejszych skąpych opisów ciężko coś wywnioskować, ale coś mi się widzi że start zbiornika nie odbył się jak należy. Podaj parametry wody w tej chwili, to będzie można coś więcej powiedzieć. Jeżeli to NO3 0 było w momencie wpuszczenia ryb, to teraz trujesz ryby NO2 na moje oko. 1
Jombi Opublikowano 18 Maja 2023 Autor #12 Opublikowano 18 Maja 2023 15 godzin temu, pulpet napisał(a): Z wcześniejszych skąpych opisów ciężko coś wywnioskować, ale coś mi się widzi że start zbiornika nie odbył się jak należy. Podaj parametry wody w tej chwili, to będzie można coś więcej powiedzieć. Jeżeli to NO3 0 było w momencie wpuszczenia ryb, to teraz trujesz ryby NO2 na moje oko. Witam zbadałem dzisiaj wode na zawartość NO03 i mam wartości w granicach 40 czy to jest dużo?
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 18 Maja 2023 #13 Opublikowano 18 Maja 2023 8 minut temu, Jombi napisał(a): Witam zbadałem dzisiaj wode na zawartość NO03 i mam wartości w granicach 40 czy to jest dużo? Przy stabilnym akwarium to nie dużo 40 ,a przy twoim dopiero co wpuściłeś ryby i jeszcze się nie ustabilizowało do końca , to możesz podmianę wody zrobić większą i obserwować. 1
egon44 Opublikowano 18 Maja 2023 #14 Opublikowano 18 Maja 2023 24 minuty temu, Jombi napisał(a): Witam zbadałem dzisiaj wode na zawartość NO03 i mam wartości w granicach 40 czy to jest dużo? Sprawdź testem kropelkowym zawartość NO2. 3
pulpet Opublikowano 18 Maja 2023 #15 Opublikowano 18 Maja 2023 A najlepiej załóż temat w dziale: https://forum.klub-malawi.pl/forum/31-choroby-leczenie-profilaktyka/ opisz to, co powinno być opisane zgodnie z jego zasadami i wtedy będziemy myśleć bez ryzyka, że nam @Bartek_De uszy urwie
Tom74 Opublikowano 18 Maja 2023 #16 Opublikowano 18 Maja 2023 W chwili wpuszczenia ryb biologia "nie wyrabia" tak czasami się zdarza. Do akwarium dodaj bakterie tylko bez pożywki.
Rekomendowane odpowiedzi