Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Prośba o pomoc w założeniu akwarium. Zamówiłem u producenta akwarium 340 L. Wymiary 120x50x50. Filtr Aquael ultramax 1500 i turbo filter 2000, grzałka 200w. Czy taki osprzęt sprawdzi się ? Drugie pytanie o przyszłą obsadę. Wybrałem na dzień dzisiejszy 6 gatunków i któreś z nich chciałbym tam wpuścić, wybrałem więcej ze względu na to, ze nie wszystkie mogą być dostępne , a jak przyjdzie czas na zarybianie to bardzo chcialbym całą obsadę już mieć. Z gatunków wybrałem:
-labidochromis caeruleus
-Cynotilapia afra Jalo Reef
-Cynotilapia sp. hara
-Cynotilapia Zebrodies Ndonga
-Cynotilapia zebroides Cobue
-Labidochromis Mbamba Bay
i pytanie brzmi ktore gatunki najbardziej by do siebie pasowały i ile z nich i w jakich ilościach mógłbym wpuścić do mojego akwarium. Zależy mi by naprawdę dobrze zadbać o przyszłych domowników. Każde rady, krytyka i wszelkie informacje mile widziane. Pozdrawiam wszystkich 😊

Edytowane przez Bartek_De
  • Bartek_De zmienił(a) tytuł na Obsada do akwarium 120x50x50
Opublikowano

Witaj na forum.

Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, to załóż nowy temat w dziale podstawy lub osprzęt do akwarium. W tym dziale zajmujemy się tylko i wyłącznie obsadą akwarium.

Na marginesie, 120x50x50 daje równo 300 litrów (oczywiście brutto) no chyba, że to panorama i stąd napisałeś 340L.