Jump to content

Szukam hodowli pyszczków zachodnia Polska

TomekS

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów. Po latach wracam do akwarystyki i spełniam swoje marzenie zakładając zbiornik Malawi, za około 2 tygodnie będę startował akwa 350l , szukam hodowli w zachodniej Polsce gdzie mógłbym odebrać pysie osobiście, może ktoś pelcic jakiegoś hodowcę w okolicach jelenia góra, Legnica, Wałbrzych, Głogów, Żagań, Zielona Góra,  gdzieś w tamtych okolicach.

Edited by TomekS

• TomekS changed the title to Szukam hodowli pyszczków zachodnia Polska

@TomekSTomek.. w wymienionych miejscowościach nie ma renomowanych hodowli ( jestem z dolnego śląska) . Ale  w okolicach Gorzowa masz renomowaną hodowlę ( nasz partner) Tan Mal.  Wpisz w neta ich nazwę i wszystko będziesz wiedział. Jak byś dzwonił to właściciele to Monika i Tomek. Na FB A też ich znajdziesz.

2 godziny temu, Andrzej Głuszyca napisał(a):

@TomekSTomek.. w wymienionych miejscowościach nie ma renomowanych hodowli ( jestem z dolnego śląska) . Ale  w okolicach Gorzowa masz renomowaną hodowlę ( nasz partner) Tan Mal.  Wpisz w neta ich nazwę i wszystko będziesz wiedział. Jak byś dzwonił to właściciele to Monika i Tomek. Na FB A też ich znajdziesz.

Do tan mal mam równe 300 km ale chyba i tak się tam wybiorę. Mieszkam w Niemczech i tutaj jak patrzyłem to rybki cztery pięć razy droższe są. 

Edited by TomekS

1 godzinę temu, TomekS napisał(a):

będę potrzebował ich porady co do obsady mbuna.

Moja rada jest taka.... załóż osobny temat w dziale OBSADY na naszym forum a uzyskasz odpowiedzi w pełni Ciebie satysfakcjonujące.  Podaj tylko litraż .  Jeżeli chodzi o Monikę i Tomka to owszem .. uzyskasz poradę odnośnie obsady ale pamiętaj , że oni są sprzedawcami i z całym szacunkiem do nich to trzeba mieć na względzie to  , że oni kierują się innymi priorytetami .  Tutaj znajdziesz ludzi z wielkim doświadczenie jeżeli chodzi o  Malawi i na na pewno pomogą Tobie dobrać obsadę tak abyś Ty był zadowolony i ryby.

• Like 1

Zrób tak jak @Andrzej Głuszyca Ci radzi. Kwestia doboru obsady to nie lada wyzwanie i chyba kluczowa decyzja w kontekście całego projektu Malawi bo najważniejsze aby pyski dawały Ci radość, a Ty im w formie odpowiednich warunków. Wybór tu i teraz w sensie na miejscu u hodowcy pod wpływem emocji bez przygotowania i analizy gatunków, ich potrzeb żywieniowych, temperamentu i wielkości ostatecznej to ryzyko, że możesz zrazić się do tego pięknego biotopu, a i ucierpieć mogę żywe istoty.

Pamietam jak było u mnie, proces trochę trwał, wybory się zmieniały, ale jadąc już do hodowcy wiedziałem czego chce i byłem przygotowany. Oczywiście mając pewna bazę gatunków ostateczna decyzję możesz podjąć na miejscu widząc rodziców, o ile damy hodowca daje taką możliwość. 

Tak więc czytaj, pytaj i wybieraj w całej gamie kolorów, charakterów i kształtów jakie daje Malawi… 😁😉