pietrex Opublikowano 3 Marca 2023 #1 Opublikowano 3 Marca 2023 (edytowane) Witajcie, W przyszłym tygodniu wpuszczam obsadę 20 saulosi (narybek około 3 cm) do mojego zbiornika (będzie tylko ta obsada) Jaki pokarm proponujecie dla saulosi i ile razy podawać? Z poprzedniego „biotopu” został mi pokarm HS Aqua Freshwater Granules - czy będzie się nadawał? Na razie poszukałem trochę na forum i myśle o: - HS Aqua Spirulina Flakes - HS Aqua Cichlid Flakes - mrożony cyklop - coś jeszcze? Edytowane 3 Marca 2023 przez pietrex
pulpet Opublikowano 3 Marca 2023 #2 Opublikowano 3 Marca 2023 (edytowane) Ja wszystko, co nie jest typowo roślinożerne karmię 30 % Naturefood Premium Cichlid 40% Naturefood Premium Cichlid Plant 20%Tropical Spiruina Forte granulat 10%Tropical D-Allio Plus granulat Wszystko pomieszane w jedno. Automat karmi trzy razy dziennie, ilość ma być zjedzona w max. 30 sekund. Raz w tygodniu głodówka. Nic nie kaszle, wszystko rośnie i się mnoży, bloat jest jak Yeti. Słyszałem, nie widziałem. Edytowane 3 Marca 2023 przez pulpet 4 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 4 Marca 2023 #3 Opublikowano 4 Marca 2023 (edytowane) Podawaj im wszystko co jest dla roślinożerców. 9 godzin temu, pietrex napisał(a): - mrożony cyklop Teraz bym odpuścił. Ja mrożonki podawałem raz dziennie ale rybom dorosłym i nie saulosi. 9 godzin temu, pietrex napisał(a): - coś jeszcze? 10%Tropical D-Allio Plus granulat bo zawiera większą ilość czosnku jak inne pokarmy. Jest wskazany ze względu na zawartość czosnku która działa podobnie jak antybiotyk. Taka profilaktyka. Ten pokarm akurat podawałem osobno raz w tygodniu. Resztę mieszałem w jednym pudełku jak robi to @pulpet. Narybek karm często ale malutkimi porcjami ( bardzo małymi) . Później dorosłe 2-3 razy dziennie. Pamiętaj o jednym.. że pyszczakom ile dasz tyle zjedzą aż pękną z obżarstwa:) Edytowane 4 Marca 2023 przez Andrzej Głuszyca 4 1
pietrex Opublikowano 5 Marca 2023 Autor #4 Opublikowano 5 Marca 2023 W dniu 4.03.2023 o 00:29, pulpet napisał(a): Ja wszystko, co nie jest typowo roślinożerne karmię 30 % Naturefood Premium Cichlid 40% Naturefood Premium Cichlid Plant 20%Tropical Spiruina Forte granulat 10%Tropical D-Allio Plus granulat Wszystko pomieszane w jedno. Automat karmi trzy razy dziennie, ilość ma być zjedzona w max. 30 sekund. Raz w tygodniu głodówka. Nic nie kaszle, wszystko rośnie i się mnoży, bloat jest jak Yeti. Słyszałem, nie widziałem. Dzięki! Bardzo mi pomogłeś i właściwie wyprzedzileś moje kolejne pytanie - tez mam karmnik (automatyczny Juwela), wiec już wiem ze mogę to wszystko zmieszać w odpowiednich proporcjach i podawać bezpośrednio z tego. Będę musiał tylko sprawdzić czy na „najmniejszym” poziomie nie bedzie tego pokarmu leciało za dużo dla tak małych ryb. Na początek ustawić 2 razy dziennie? Jesli chodzi o sam pokarm - zamówiłem to co podałeś
Rekomendowane odpowiedzi