Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako , ze z uzywanym baniakiem dostałem taki kubełek zapytam :) - uszczelka poddał sie sama z siebie czy została uszkodzona w czasie czyszczenia kubła ?

Bo ja własnie zajrzałem do swojego i wylewa sie z niego srednio 1l/10sekund ... nie wiem czy ja cos xle złozyłem czy taki juz był ... uszczelka wygląda na nienaruszona ...

Opublikowano

U mnie uszczelka wyglada na nietknieta - jest blyszczac - prawie tłusta :) - po prostu wygląda jak nowa a woda leje sie i co najdziwniejsze leje sie w zastraszającym tempie i z dwóch miejsc - wycieka jak by tymi bocznymi klamrami, których urzywa się do podnoszenia głowicy .

Opublikowano

Neno, podejrzewam, że z uszczelką wszystko gra, ja tak miałem jak pierwszy raz odpalałem kubeł i nieźle się nawściekałem. Też leciało ostro spod zapinek głowicy. Sprawdź dokładnie czy dopchnąłeś do końca tę część, którą wciska się do kubełka i zapina taką wajchą (może nie docisnąłeś do końca) To ta, do której podłączyłeś zawory. Ja stawiam na to :)

Na wszelki wypadek sprawdź czy węże się nie poluzowały i zawory podokręcaj :twisted:

Opublikowano

Wg mnie tez z uszczelka jest wsio ok . Ale jak by ktos potrzebowal to sa do dostania po 15 zł pod e-mailem podanym przez koper-a . Przesyłka za pobraniem 10zł , po wplacie na konto 5 zł .

Wczoraj nie mogąc usnac spokojnie zaqczalem sie bawic i wydaje mi sie ,ze powinna byc jeszcze jedna uszczelka w samej glowic , ktora to jest skrecona na 6 wkretow. Pomiedzy szarym i czarnym plastikiem sa po prostu miejsca ktoretu woda raczej bez problemu sie przedostaje a uszczelka w tym miejscu powinna by zalatwic ten problem .

Ma ktos moze tetre EX700 po gwarancji ( by mozna było rozkręcic) i moglby zajrzec tam czy jest tam jakas uszczelka ? Nalezy zdjąc głowice i odkręcic 4 wkrety od spodu głowicy i dwie od góry :)

A moze juz ktos to rozbierał i utkwiło mu w pamieci czy mial tam uszczelke czy nie mial :)

Jak by co to skrece na silicon i moze da rade :)

Opublikowano

Wymienilem przycisk ( był uszkodzony) i uszczelke głowna . Nie cieknie.

Druga sprawa to to , ze filtra o tak małym przepływie nie widziałem ;( Nawet JBL 250 lepiej dmucha . Toż to ledwo wodę przez siebie przelewa ... Gdzie szukac przyczyny ? Wirnik ?

Filterek jest natomiast MEGA cichy . Stoi teraz i dojzewa obok Unimaxa 700 , którego to musiałem wyłączyć by usłyszec czy Tetra chodzi .

Opublikowano

Hm mój nie jest mega cichy, ale przepływ utrzymuje raczej na stałym poziomie. Hm jeśli tak ładnie pracuje, to wychodziłoby na to, że nic nie zakłóca pracy wirnika :? Może węże? Gdzieś coś się zagina, albo czymś zapchane? Można by też sprawdzić króćce, czy wszystko z nimi ok.

Opublikowano
Hm jeśli tak ładnie pracuje, to wychodziłoby na to, że nic nie zakłóca pracy wirnika :? Może węże? Gdzieś coś się zagina, albo czymś zapchane? Można by też sprawdzić króćce, czy wszystko z nimi ok.

Weże czyste , nie pozaginane - podaje wode na wysokośc ok 1,5metra. Podejżewam ,że ten typ tak ma bo bez koszyków całkiem nieźle pompował a po załadowaniu koszyków z ceramika niestety opory wzrosły i przepływ spadł na tyle , że ledwo czu to na dłoni włożonej do akwa i przyłozonej do wylotu na odległośc 1 cm !

Poza tym ten kubełek ma juz 3,5roku - może juz swoje wychodził ?