Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A że się spytam Malawi Mbuna World  sprzedaje jeszcze rybki ? Bo z moich informacji wiem że nie. A wiem to ponieważ do niego pisałem w tym miesiącu i napisał mi że już się tym nie zajmuje.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dziękuję za komentarz.

58 minut temu, Piotr775 napisał:

A że się spytam Malawi Mbuna World  sprzedaje jeszcze rybki ? Bo z moich informacji wiem że nie.

Możliwe, że już nie sprzedaje. Ale rozmawiałem z nim konkretnie o Saulosi i powiedział, że być może uda mu się dobrać ładną obsadę do mojego akwarium. Powołałem się też na polecenie go przez Kolegów z Forum, może więc potraktował mnie tak trochę "koleżeńsko".

• Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

Ja polecam także wspomnianego już Jacka Stusia z Żor, ma czyste i zadbane zbiorniki w swojej hodowli. Byłem osobiście, ma dwa duże akwaria z Saulosi i w każdym po minimum 30 sztuk w tym kilka samców z czego 2-3 mocno wybarwione. Samiczki też ładne. Wiadomo, nie jest to ideał jak z katalogu (obencie już nikt takich nie ma), ale mi się bardzo spodobały i obecnie 14 sztuk pływa u mnie.

Mam je prawie trzy miesiące, niestety jeszcze są za małe na wybarwienie, więc odnośnie jakości młodych samców nie jestem w stanie nic powiedzieć. Na pewno są bardzo żarłoczne, najbardziej z mojego stada i jako pierwsze zaczęły jeść z ręki.

Jak nie możesz podjechać osobiście to zadzwoń, może prześle Ci jakiś filmik czy zdjęcia rodziców, chociaż na żywo wyglądają dużo lepiej niż na jego stronie. Wysyłki bym się nie bał, bo ryby pakowane solidnie.

Edytowane przez KapitanCzysty
  • Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Stało się. Saulosi pływają w akwarium.

Marek (Malawi Mbuna World) rzeczywiście nie handluje już pyszczakami. Ostatecznie polecił mi Damiana, który przejął od niego Saulosi i to właśnie u Damiana zakupiłem obsadę. Jestem zadowolony z całej transakcji. 

Ryb jest 26. Dotarły w dobrej kondycji.

@Bartek_De, dzięki wielkie za podanie namiaru na Marka.

Zamieszczam fotki z rytuału.

Na marginesie, poczytam jak się pstryka fotki z rybami, bo w forumowej galerii jest sporo pięknych i wyraźnych ujęć. Chodzi też o to, by w razie potrzeby, np. weterynaryjnej, zrobić dokładne zdjęcie rybie.

ostrożnie.jpg

styro.jpg

tlen.jpg

aklimatyzacja.jpg

Saulosi.jpg

• Lubię to 8
Opublikowano
4 godziny temu, kazikx napisał:

Na marginesie, poczytam jak się pstryka fotki z rybami, bo w forumowej galerii jest sporo pięknych i wyraźnych ujęć. Chodzi też o to, by w razie potrzeby, np. weterynaryjnej, zrobić dokładne zdjęcie rybie.

Prawdopodobnie robią je lustrzankami. 

Opublikowano

Dziękuję za komentarze.

3 godziny temu, Pikczer napisał:

Fajne maluchy :)

Maluchy, które zapierniczają jak Ferrari🙂.

Nie mogę się na nie napatrzeć.

Włączyłem tv na mecz siatkarski Brazylia - Polska i z rozpędu chciałem kibicować... żółtej Brazylii😉.

58 minut temu, Nath_147 napisał:

Prawdopodobnie robią je lustrzankami. 

Mam kompaktowy Olympus OM-D  + analogowe obiektywy Konica Hexanon. Aparat kupiłem parę ładnych lat temu, ze względu właśnie na te obiektywy, ale używałem go bardzo rzadko. Może więc teraz się nada?

Opublikowano

Nie taki byle jaki ten aparat. Ale bardzo ważne jest światło. Jak nie masz konkretnych lamp to możesz nawet próbować z lampką biurkowa czy latarką. A wtedy i nawet telefonem coś dobrego wyjdzie. 

• Lubię to 1