radziu Opublikowano 3 Czerwca 2022 #1 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Witam wszystkich Po kilku latach na obcej stronie mocy wracam do Malawi i proszę Was o weryfikację obsady. Akwarium jak w temacie 150x60x60 a wymyśliłem sobie 4 gatunki 1. Labeotropheus Trewavasae Thumbi West Red 2. Metriaclima Zebra Gold Kawanga 3.Cynitilapia Zebroides Cobue 4. Pseudotropheus Elongatus Mphonge Co o takiej obsadzie myślicie i co byście zmienił Zapytam również czy zna ktoś moze sprawdzonego hodowcę który posiada wszystkie gatunki Z góry dziękuję za odpowiedzi
ziemniak Opublikowano 3 Czerwca 2022 #2 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Czy oglądałeś jak wyglądają samice tych gatunków? Maylandia sp. 'zebra gold' Kawanga - nigdy ich nie miałem, ale czytałem trochę opinii, że późno wybarwiają się lub nie chciały się wybarwić i właścicielom po prostu brakło cierpliwości. Wszystkie te gatunki ma Darek Gaża z Żor. Co prawda nie ma w spisie Gold Kawanga, ale byłem ostatnio, oglądałem wszystkie zbiorniki i pływały u niego. Tutaj strona: http://www.tanganikamalawi.pl/ryby-z-jeziora-malawi/ 2
Tomasz78 Opublikowano 4 Czerwca 2022 #3 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Obsada jest ok, ale jeżeli ma być bardziej kolorowo to można inne gatunki zestawić.
Bojar Opublikowano 4 Czerwca 2022 #4 Opublikowano 4 Czerwca 2022 W dniu 3.06.2022 o 12:11, radziu napisał: Cynitilapia Zebroides Cobue Specjalistą nie jestem ale trochę mi nie pasuje żywieniowo do reszty. W opisach jest info, że żywi się fitoplanktonem. Reszta to raczej roślinożercy. Musi się jednak wypowiedzieć ktoś, kto miał ten gatunek.
radziu Opublikowano 7 Czerwca 2022 Autor #5 Opublikowano 7 Czerwca 2022 To może co byście proponowali do takiego szkla?
Pikczer Opublikowano 7 Czerwca 2022 #6 Opublikowano 7 Czerwca 2022 A może w ogóle coś z non-Mbuna? Żeby był większy bałagan w głowie Mnie strasznie urzekła ta grupa ryb. Spokojniejsze, zero zgonów ale nadal walczą.
Tomasz78 Opublikowano 8 Czerwca 2022 #7 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Np. cuś takiego, dużo jasnych kolorów, ale można zestawić na więcej ciemnych, co kto lubi metriaclima estherae red red labidochromis caeruleus yellow pseudotropheus cyaneorhabdos maingano cynotilapia sp.hara
Jelonek Opublikowano 8 Czerwca 2022 #8 Opublikowano 8 Czerwca 2022 W dniu 3.06.2022 o 12:11, radziu napisał: Witam wszystkich Po kilku latach na obcej stronie mocy wracam do Malawi i proszę Was o weryfikację obsady. Akwarium jak w temacie 150x60x60 a wymyśliłem sobie 4 gatunki 1. Labeotropheus Trewavasae Thumbi West Red 2. Metriaclima Zebra Gold Kawanga 3.Cynitilapia Zebroides Cobue 4. Pseudotropheus Elongatus Mphonge Co o takiej obsadzie myślicie i co byście zmienił Zapytam również czy zna ktoś moze sprawdzonego hodowcę który posiada wszystkie gatunki Z góry dziękuję za odpowiedzi Ja od siebie dodam skromnie, że uważam zestawienie które podałeś za bardzo fajne. Zwłaszcza 2 pierwsze gatunki. Ważne żeby się tobie podobały. Nie wrzucaj do akwa gatunku na sztukę jako zapchaj dziurę. Tylko te ryby które Ci się naprawde podobają. 1
Rekomendowane odpowiedzi