Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, pulpet napisał:

Mod mi browara wisi😁

Mod nie poprawia błędów ortograficznych, niech się wstydzą😉 A tak na serio to każdy jakieś robi, sam też pewnie robię.

1 godzinę temu, KapitanCzysty napisał:

Biorę silikon bezbarwny, czy różnicę w kolorze na łączeniu szyby bocznej float z przednią i drugiej bocznej szyby OW będą widoczne przy patrzeniu na wprost?

Będzie widoczne. Co prawda akwarium mam w całości float, ale klejone silikonem bezbarwnym i te zielone krawędzie widać, więc przy przedniej OW będzie to widoczne zapewne jeszcze bardziej.

Opublikowano
20 minut temu, Bartek_De napisał:

Mod nie poprawia błędów ortograficznych, niech się wstydzą😉 A tak na serio to każdy jakieś robi, sam też pewnie robię.

Nikt oprócz "pulpet" nie widział tak więc luz, szybko zareagowałem... :D

21 minut temu, Bartek_De napisał:

Będzie widoczne. Co prawda akwarium mam w całości float, ale klejone silikonem bezbarwnym i te zielone krawędzie widać, więc przy przedniej OW będzie to widoczne zapewne jeszcze bardziej.

Dobrze więc, że mnie coś olśniło przy składaniu zamówienia. Chyba bym takiej wtopy nie przeżył... :D Napisałem pytanie czy mi zrobi ten drugi bok w ustalonej cenie...

Co do bezbarwnego silikonu, niektórzy straszą, że glony są bardziej widoczne i gorzej się czyści?

Opublikowano
7 godzin temu, KapitanCzysty napisał:

Co do bezbarwnego silikonu, niektórzy straszą, że glony są bardziej widoczne i gorzej się czyści?

Miałem dwa akwaria na bezbarwnym silikonie i nigdy nie miałem żadnych problemów z glonami jeśli chodzi o spoiny.

• Lubię to 2
Opublikowano
8 godzin temu, marcin73m napisał:

Miałem dwa akwaria na bezbarwnym silikonie i nigdy nie miałem żadnych problemów z glonami jeśli chodzi o spoiny.

Dobrze wiedzieć.

Szukając firmy, która zrobi mi zestaw okazało się, że mają różne podejścia w stosunku do bezbarwnego silikonu. Jedni sobie za to dodatkowo liczą, drudzy zamiast pięciu lat gwarancji na baniak dają dwa. Są też tacy do właśnie odradzają bezbarwny silikon argumentując to właśnie problemem z glonami... 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, KapitanCzysty napisał:

W takim razie się uspokoiłem.

Mam jednak kolejną zagwostkę, zdecydowałem się na OW przód i jeden bok ze względu na to, że drugi bok będzie przylegał do ściany. Teraz pytanie:

Biorę silikon bezbarwny, czy różnicę w kolorze na łączeniu szyby bocznej float z przednią i drugiej bocznej szyby OW będą widoczne przy patrzeniu na wprost? Nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłem? :P

Ja właśnie też tak chciałem żeby była tylko frontowa i prawa OW, ale Żona się wtrąciła i powiedziała że absolutnie nie chce widzieć różnicy w szkle. Więc musiałem dopłacić za OW od strony ściany:) jakieś 200 zł za szybę po to żeby paseczek widoczny od frontu był ładny :) Patrząc teraz na łączenie tyłu z boczna szyba to chyba będzie widać to. Czyli jedno połączenie będzie praktycznie bezbarwne a drugie zielonkawe. Możliwe, że bardzo nie byłoby to widoczne, ale kto wie jak bardzo? 

Aaaa widzę, że już ktoś się wypowiedział w tej kwestii. 

Edytowane przez Pikczer
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Pikczer napisał:

Ja właśnie też tak chciałem żeby była tylko frontowa i prawa OW, ale Żona się wtrąciła i powiedziała że absolutnie nie chce widzieć różnicy w szkle. Więc musiałem dopłacić za OW od strony ściany:) jakieś 200 zł za szybę po to żeby paseczek widoczny od frontu był ładny :) Patrząc teraz na łączenie tyłu z boczna szyba to chyba będzie widać to. Czyli jedno połączenie będzie praktycznie bezbarwne a drugie zielonkawe. Możliwe, że bardzo nie byłoby to widoczne, ale kto wie jak bardzo? 

Aaaa widzę, że już ktoś się wypowiedział w tej kwestii. 

Taka żona to skarb, co byśmy bez nich zrobili? :D Każda opinia jest ważna, potwierdzasz tym moje przypuszczenia. Znając mnie to za każdym razem patrząc w tą część baniaka rozpamiętywałbym ten zielonkawy paseczek :D 

Jakiej wielkości masz ten bok i u kogo zamawiałeś? 

Edytowane przez KapitanCzysty
Opublikowano
18 minut temu, KapitanCzysty napisał:

Taka żona to skarb, co byśmy bez nich zrobili? :D Każda opinia jest ważna, potwierdzasz tym moje przypuszczenia. Znając mnie to za każdym razem patrząc w tą część baniaka rozpamiętywałbym ten zielonkawy paseczek :D 

Jakiej wielkości masz ten bok i u kogo zamawiałeś? 

Mam aktualnie 180x60wysokiex50 , grube na 12mm. 

Na inne wymiary nie miałem zezwolenia :) Ale oczywiście teraz po kilku miesiącach przez zęby mówi Żona, że nieco większe też by wlazło.

Plantica. Wrocław? Jakoś tak mi pasowało, spontanicznie. Myciok miał trochę drożej. Do innych też pisałem, ale może gdzieś maile się zagubiły bo nie było odzewu. 

Opublikowano
14 minut temu, Pikczer napisał:

Na inne wymiary nie miałem zezwolenia :) Ale oczywiście teraz po kilku miesiącach przez zęby mówi Żona, że nieco większe też by wlazło.

Oj to ja bym kuł żelazo, póki gorące i stawiał większy baniak. 😁

• Haha 2