Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Witam wszystkich. Jestem tutaj żeby tchnąć życie w pusty baniaczek który mam na stanie. Będzie to powrót do hobby po wielu latach przerwy. Wcześniej miałem kilka baniaczków, ostatni 375l z Tropheusami Ikola. Nigdy nie wnikałem w temat Malawi więc chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń. Obecnie mam puste 120x40x45 czyli 216l, które chce zagospodarować, ale w głowie jest już 500l które ogarnę za jakiś czas. Ciągle się wacham pomiędzy Tanganjika a Malawi, ale myślę że czas na coś nowego.

Pozdrawiam

Opublikowano
2 godziny temu, Clakier napisał:

[] Obecnie mam puste 120x40x45 czyli 216l, które chce zagospodarować, ale w głowie jest już 500l które ogarnę za jakiś czas. []

Nie żebym odradzał ale to akwarium jest za małe dla ryb z Malawi. 500l daje już spore możliwości choć nadal bardzo ograniczone :) Stawiaj większą malawkę a ominie Cię większość problemów związana ze zbyt małym baniakiem.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisze kolega jeśli masz w planie akwarium 500l stawiaj właśnie takie. Mniejsze na upartego też się nada na jeden  dwa gatunki małej mbuny , sam zaczynałem od 240l, ale teraz żałuję że nie zacząłem od większego. Większe to zawsze więcej możliwości z ułożeniem obsady. 

Edytowane przez Bezprym
  • Lubię to 4