Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brałem wiele ryb z Malawi Śląsl. Raz miałem przeboje z zapadniętymi brzuchami u Iodotropheus sprengrae.

2 osobniki na 10. Wyszły z tego ale do końca życia zostały karłami :(  Reszta pięknie wyrosła.

Stawiam na jakieś pasożyty i tak jak @Bezprymproponuje leczenie.

Opublikowano
W dniu 20.01.2022 o 22:00, RobertKuz napisał:

Czas pokaże czy dokonałem dobrego wyboru. Ryby wczoraj dotarły PKP. Pomimo transportu trwającego siedem godzin, jeden Yellow dotarł martwy. Sciaenochomsiy mają zapadnięte, chude brzuchy i są... takie osowiałe.  Ale pobierają pokarm i jestem dobrej myśli😉 A Twoje ryby w jakiej kondycji dotarły ?

Ja zamawiałem ryby latem,dotarły w b.db.kondycji, padła mi jedna (chyba samiczka) Aulonki Steveni Hongi na 30 ryb .Na fotkach moje  Aulonki (w 112 po odłowieniu w oczekiwaniu na nowy dom) i Kadango od niego po ok. pół roku od zakupu.

20220101_183710.jpg

20210830_204221.jpg

Byłem w kilku hodowlach w NL i w Polsce i wiem na pewno że jeżeli się da to najlepiej zajechać i obejżeć ryby, bo nawet bardzo prestiżowe hodowle, bądź firmy zajmójące się sprowadzaniem WFek mają ryby różnej jakości i kondycji. Nieraz  gdy jeszcze mieszkałem w Holandii jechałem po konkretny gatunek apisto do dystrybutora WFek,a wracałem z innym bo te które mnie intresowały wyglądały bardzo marnie....

Opublikowano (edytowane)

Temat został uporządkowany. Posty dotyczące hodowli Malawi Śląsk zostały wydzielone jak niżej i tam można wyrażać swoje opinie na temat tej hodowli.

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 2