Jelonek Opublikowano 8 Stycznia 2022 #1 Opublikowano 8 Stycznia 2022 (edytowane) Witajcie, chciałem podzielić się krótką informacją na temat bezpieczeństwa i użyteczności wysuszonych liści awokado ( avokado ) oraz sagowiec cykas revoluta. Liście w akwarium z rybami ( u mnie Amazonia) nie wpłynęły negatywnie na życie ryb, można je stosować bez problemu. Po około 2 miesiącach w akwarium nie zaobserwowałem negatywnego wpływu. Mogą być fajnym dodatkiem do black waters. Edytowane 8 Stycznia 2022 przez Jelonek Literówka 3 Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 8 Stycznia 2022 #2 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Jest jeszcze kilka innych ciekawych liści. Zdjęcia nie są autorstwa Agnieszki @suricade ale z jej pomocą wszedłem w ich posiadanie: 4 1 Cytuj
Jelonek Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor #3 Opublikowano 8 Stycznia 2022 7 minut temu, Andrzej Głuszyca napisał: Jest jeszcze kilka innych ciekawych liści. Zdjęcia nie są autorstwa Agnieszki @suricade ale z jej pomocą wszedłem w ich posiadanie: Andrzeju, jak zwykle profesjonalizm. Dzięki za wzbogacenie tego tematu. Ja wahałem się przed dodaniem tych liści, bo nie mogłem znaleźć info na necie. Okazuje się, że są nieszkodliwe, a wyglądają ciekawiej niż dębowe. 1 Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 8 Stycznia 2022 #4 Opublikowano 8 Stycznia 2022 12 minut temu, Jelonek napisał: , a wyglądają ciekawiej niż dębowe. Suche dębowe są bardziej "wyblakłe" od np. liści buczyny. Liście buczyny ( suche) dodają takiego specyficznego trochę czerwonego koloru. Z tą czerwienią to może przesadziłem..ale są bardziej rude a nie takie wypłowiałe jak dębowe. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi