Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ojaaa nawet na działce nie mam tak dużo zielonej trawy. Piękne glony. Moje ślimaki by się ucieszyły. Mam niestety znaczną większość tylko brązowych a to wygląda jak eksplozja przenośnej toalety. 

• Haha 1
  • Bartek_De zmienił(a) tytuł na Malawi 120x40x40
Opublikowano

Po 5 miesiącach postanowiłem zajrzeć do kubła, ku mojemu zdziwieniu było sporo biofilmu w gąbkach.

Co najdziwniejsze że miał inny kolor niż znam z roślinniaków, tam zawsze był ciemnobrązowy a tutaj jasny brąz...

To wpływ tego że pyszczaki jedzą sporo pokarmów roślinnych czy może jeszcze filtr nie jest dojrzały?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Od wczoraj dominujący w stadzie Sprengerae zburzył cały spokój w baniaku, dosłownie jakby miał adhd. Upatrzył sobie do bicia drugiego samca i goni za nim po całym baniaku... To jakieś hormony przed tarłem? I jak długo to może potrwać? Ten bity samiec ma już wszystkie płetwy postrzępione...

Ryby mają dopiero po 5 cm i to te największe.

Edytowane przez pkiinbanww
Opublikowano
44 minuty temu, pkiinbanww napisał:

To jakieś hormony przed tarłem? I jak długo to może potrwać?

Walka o dominację. W tak niewielkim akwarium to potrwa do zgonu słabszego osobnika :(
Jak nie teraz to potem. Taki "urok" tych ryb

Opublikowano (edytowane)

Tylko on goni wszystkie Sprengi nie tylko tego drugiego samca... Saulosi i Hary mimo że większe jakoś nie odwalają takich numerów 😕

Jak się nie uspokoi przez najbliższe dni to odłowię go i tyle.

EDIT: Minęło kilka godzin i jak niby nic nadpobudliwy rdzawy przestał ganiać pobratymców i zaczął paść się na glonach...

Edytowane przez pkiinbanww
  • 8 miesięcy temu...