Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Akwarium 120x40x40, serpentynit zielony i piasek z castoramy.

Chcę kupić belkę aquaela leddy slim i teraz pytanie czy wersja plant będzie otymalna czy może lepiej kupić marine?

36W to nie za dużo na takie niskie akwa?

Opublikowano (edytowane)

Podbijam temat. Nikt nie miał/ testował tego rozwiązania aquaela?

Kupiłem wersję marine barwa świetlna 10000 K (diody białe i niebieskie), zobaczę jak u mnie się sprawdzi.

Zakupy przez internet mają swoje plusy, 14 dni na test :D

Edytowane przez pkiinbanww
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Edit. Wersja marine ma tylko diody białe. Na zdjęciu wygląda ciemniej niż w rzeczywistości. Baniak zalany wczoraj także jeszcze kubeł wypluwa wodę z powietrzem.

Sam nie wiem czy nie lepsza byłaby wersja plant 😕

20211230_173728.jpg

Edytowane przez pkiinbanww
  • Lubię to 1
Opublikowano

Marine - zbyt blado "trupiasto" w akwarium.
Plant to chyba tylko diody czerwone i niebieskie, więc może być, jako uzupełnienie do Marine. Sama Plant będzie dawała efekt "różowo-cukierkowy".

Jeżeli będą dwie, to przy zbyt niskim akwarium (40cm) może być zbyt dużo światła i mogą pojawić się sinice. Trzeba będzie trochę przyciemniać to światło. Ja kiedyś na świetlówki zakładałem puste tekturowe rolki po papierze toaletowym default_smile.png

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 minut temu, prezesik25 napisał:

Plant to chyba tylko diody czerwone i niebieskie, więc może być, jako uzupełnienie do Marine. Sama Plant będzie dawała efekt "różowo-cukierkowy".

Nie będzie różowo, są tam też białe diody. Tak to kiedyś u mnie świeciło. 

20181222_190212.thumb.jpg.9fbf6ce22385a99431c67e60355bcaf8.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

Mam wersję plant, przed chwilą byłem w piwnicy zanieść choinkę i zobaczyłem, że leży na szafie. Kiedyś miałem w innym akwarium. Pamiętam, że fajnie świeciła i ma niezłą moc.

Edytowane przez ziemniak
Opublikowano

Ja tez do swojego kupilem planta 36w ale bede mial 60cm wysokosci. Jak bedzie za bialo to dorzuce jeszcze actinic albo sam dorobie z 8 ledow royal blue

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka