Skocz do zawartości

Skąd kupić pyszczaki mbuna okolice Wrocławia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[mention=10212]Eman[/mention] Polecam Tan-Mal, ryby jadą pociągiem, w kilka godzin masz ryby, są w dobrych warunkach przewożone, w dużych workach, ryby są w dobrej kondycji.
Kupowałem, ryby są dobrej jakości. Polecam.
Tomku, pod warunkiem, że jest bezpośrednie połączenie na trasie Gorzów wlkp - miejsce docelowe. Kolega jest ze Świdnicy więc lipa. Sprawdziłem, nie ma bezpośredniego. No chyba, że odbierze we Wrocławiu.

Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
[mention=7984]Bartek_De[/mention] Ja też niemam bezpośredniego połączenia do Strzelina, po ryby jadę do Wrocławia.
Spoko, później o tym pomyślałem

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz78 napisał:

@Eman Polecam Tan-Mal, ryby jadą pociągiem, w kilka godzin masz ryby, są w dobrych warunkach przewożone, w dużych workach, ryby są w dobrej kondycji.

Kupowałem, ryby są dobrej jakości. Polecam.

Super dziękuję bardzo za odpowiedź właśnie miałem obawy co do wysyłki ryb ale rzeczywiście rozwiązanie z pociągiem brzmi rozsądnie :)

3 godziny temu, Bartek_De napisał:

Tomku, pod warunkiem, że jest bezpośrednie połączenie na trasie Gorzów wlkp - miejsce docelowe. Kolega jest ze Świdnicy więc lipa. Sprawdziłem, nie ma bezpośredniego. No chyba, że odbierze we Wrocławiu.

Dokładnie tak :) pewnie mogę zawsze podjechać do Wrocławia i odebrać nie daleko mam także myślę że to dobre rozwiązanie :)

• Lubię to 2
Opublikowano

A czy ktoś miał styczność z hodowla ryb która nazywa się GB akwarystyka ? Mieści się na dolnym Śląsku mam do nich w miarę nie daleko i na google mają dosyć dobre opinie . Tylko nie jest to hodowca typowo Malawi 

Opublikowano

Tak, byłem niedawno w tym sklepiku, nie nazwałbym tego hodowlą;) Mieści się w Bystrzycy koło Oławy. Pan prowadzi to w niewielkim pomieszczeniu w domu jednorodzinnym. Przed wejściem składzik różnego rodzaju korzeni, żwirów i kamieni (niektóre nawet bardzo fajne) Wewnątrz kilkanaście zbiorników głównie Azja i Ameryka Południowa. Z pyszczakami ma chyba 3 czy 4 niewielkie akwaria. Ryby wyglądały na zdrowe aczkolwiek dało się zauważyć kilka sztuk z zapadniętymi brzuchami. Pan twierdził, że resztę ma na hodowli, ale nie ma możliwości jej zobaczenia czy kupna ryb bezpośrednio z hodowli, także w mojej opinii to ściema. Osobiście chyba wolałbym kupić ryby ze sprawdzonej i polecanej hodowli stricte Malawi.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek_De napisał:

Tak, byłem niedawno w tym sklepiku, nie nazwałbym tego hodowlą;) Mieści się w Bystrzycy koło Oławy. Pan prowadzi to w niewielkim pomieszczeniu w domu jednorodzinnym. Przed wejściem składzik różnego rodzaju korzeni, żwirów i kamieni (niektóre nawet bardzo fajne) Wewnątrz kilkanaście zbiorników głównie Azja i Ameryka Południowa. Z pyszczakami ma chyba 3 czy 4 niewielkie akwaria. Ryby wyglądały na zdrowe aczkolwiek dało się zauważyć kilka sztuk z zapadniętymi brzuchami. Pan twierdził, że resztę ma na hodowli, ale nie ma możliwości jej zobaczenia czy kupna ryb bezpośrednio z hodowli, także w mojej opinii to ściema. Osobiście chyba wolałbym kupić ryby ze sprawdzonej i polecanej hodowli stricte Malawi.

No i super takiej odpowiedzi potrzebowałem dziękuję bardzo za opinie i rady :)

• Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 23.10.2021 o 18:00, Andrzej Głuszyca napisał:

Tomku ..ale dalej jest na Kwiatowej w piątki od 9 - tej.  To są ci sami ludzie co byli czy też są na giełdzie elektronicznej.

Podepne się do odpowiedzi :) był Pan na tej giełdzie ? Jest coś z Malawi można kupić ładne ryby ? :)

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Eman napisał:

był Pan na tej giełdzie ? Jest coś z Malawi można kupić ładne ryby ?

Można kupić ale sprzedają po 10 sztuk. Można wziąć od sprzedającego namiary , umówić się na konkretny gatunek i za tydzień będą. Można też umówić się  na odbiór w jego hodowli ( sprzedającego). Ja jeździłem kiedyś chyba  do Twardogóry i gość miał całkiem fajną hodowlę w swoim domu. Warto tam po prostu podjechać i samemu się zorientować.

Edytowane przez Andrzej Głuszyca
Opublikowano
Godzinę temu, Andrzej Głuszyca napisał:

Można kupić ale sprzedają po 10 sztuk. Można wziąć od sprzedającego namiary , umówić się na konkretny gatunek i za tydzień będą. Można też umówić się  na odbiór w jego hodowli ( sprzedającego). Ja jeździłem kiedyś chyba  do Twardogóry i gość miał całkiem fajną hodowlę w swoim domu. Warto tam po prostu podjechać i samemu się zorientować.

Rozumiem dziękuję bardzo za odpowiedź :)