projekt m22 - 1000L
-
Ostatnio przegl膮daj膮cy 0 u偶ytkownik贸w
- Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
-
Przez bobasxx · Opublikowano
AquaDan robi t艂a z kawa艂k贸w, te偶 mam od niego. U mnie szczeliny s膮 troszk臋 mniejsze, takie maksymalnie do 0,5cm. T艂o 艣ci艣le dolega do tylnej szyby, wi臋c nie ma mo偶liwo艣ci 偶eby co艣 wp艂yn臋艂o za t艂o. Te偶 mam komory filtracyjne u siebie i ju偶 kilka razy zdarzy艂o si臋, 偶e ryba wskoczy艂a od g贸ry, wi臋c warto czym艣 to zabezpieczy膰. -
Przez pozner · Opublikowano
Nie wiem, jak to wygl膮da od ty艂u, ile miejsca jest za nim. Widz臋 tylko front. 聽Je艣li przylega do tylnej szyby, to nie ma tematu. Natomiast je艣li jest przestrze艅 za nim, to powiniene艣 jako艣 uszczelni膰 te szczeliny. -
Przez rolf · Opublikowano
Hmm, o tym nawet nie pomy艣la艂em. T艂o w miar臋 艣ci艣le przylega... Ale jeszcze popatrz臋. To pewnie t艂o z gotowych kawa艂k贸w, na jakim艣 silikonie przyczepione? (Na pewno na czym艣 czarnym ). Zastanawiam si臋, czy by si臋 da艂o je odklei膰, lepiej spasowa膰 i przyklei膰 ponownie... ALe mo偶e gra nie warta 艣wieczki. ''mo偶e zaklej czym艣 od ty艂u.'' - co masz na my艣li? Nie bardzo rozumiem - od ty艂u, czyli kt贸r臋dy mam si臋 tam dosta膰? -
Przez bobasxx · Opublikowano
@damian203聽a dlaczego podmianka wod膮 po zmi臋kczaczu jest niemo偶liwa? W jeziorze woda jest raczej mi臋kka, a zmi臋kczacz nie zmienia KH. A jak spuszczasz wod臋 z tego kranu zewn臋trznego na zim臋? Nie masz gdzie艣 drugiego spustu w domu? -
Przez pozner · Opublikowano
Moim zdaniem powiniene艣 co艣 z tym zrobi膰. M艂ode ryby mog膮 tam si臋 przedostawa膰 i funkcjonowa膰 za t艂em. Mo偶esz nad tym nie zapanowa膰. Spr贸buj jako艣 to uszczelni膰, mo偶e zaklej czym艣 od ty艂u. -
Przez rafalniski · Opublikowano
Takie szczeliny spowoduj膮, 偶e maluchy b臋d膮 mia艂y si臋 gdzie chowa膰, a je偶eli t艂o odstaje od tylnej 艣ciany akwarium to tam te偶 b臋d膮 mie膰 kryj贸wki 馃檪 -
Dosta艂em dzisiaj serpentynit w Biskupicach, o. Wieliczki. Dzi臋ki za rekomendacje! -
Cze艣膰 i czo艂em, mi艂o tutaj by膰 Po wielu latach postanowi艂em wr贸ci膰 do akwarystyki i zrealizowa膰 swoje marzenie o afryka艅skich pyszczakach. Na pocz膮tek wyhaczy艂em taki oto zestaw Juwela z drugiej r臋ki - a w nim ju偶 zamontowane 2 filtry wewn臋trze, elegancko schowane pod t艂em AquaDana. I teraz pytanie o to t艂o... Nie wiem, czy jest ono robione specjalnie do tego zbiornika, czy te偶 by艂o sk艂adane z poszczeg贸lnych element贸w - ale mam wra偶enie, 偶e poszczeg贸lne elementy si臋 troch臋 "porozje偶d偶a艂y" i powsta艂y mi臋dzy nimi szczeliny. Pal licho 偶e prze艣wituje to, co jest za akwarium - najwy偶ej dam jeszcze czarn膮 tapet臋, to nie b臋dzie k艂u艂o w oczy - ale czy takie d艂ugie i w膮skie szczeliny nie stanowi膮 niebezpiecze艅stwa dla ryb? Co z tym mo偶na zrobi膰? Czy te偶 przesadzam z tym niebezpiecze艅stwem, lepiej zala膰 wod膮 i si臋 nie przejmowa膰? Z g贸ry dzi臋ki serdeczne za porady! -
Przez lukBB · Opublikowano
Witaj. Malawiana polecam. Mam od niego ca艂膮 obsad臋, by艂em na hodowli, rozmawiali艣my dosy膰 chwil臋. Godny polecenia. Wsp贸艂pracuje on z LUK&RAF, uzupe艂niaj膮 wzajemnie swoje oferty.聽 呕ory r贸wnie偶 od wielu lat polecana na forum. Chocia偶 ma w ofercie raczej podstawowe gatunki. Oferta Malawiana i LUK&RAF znacznie szersza.聽 Co do kamyk贸w, to najlepiej sk艂ady budowlane, sklepy ogrodnicze. -
A jak z jako艣ci膮 rybek z Malawiana? Bo r贸wnie偶 szukam czego艣 w okolicy Krakowa lub na 艢l膮sku. Jeszcze rozwa偶am 呕ory - https://pielegniceafrykanskie.pl/ I na Nowej Hucie w Krakowie jaka艣 mniejsza chyba hodowla jest -聽https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1kEPF/ Jakie艣 zastrze偶enia do kt贸rej艣 z powy偶szych? A przy okazji, gdzie jaki艣 艂adny serpentynit w okolicy dostan臋?
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋