Jump to content

Recommended Posts

Posted

Stynkę kupuje mrożoną w dużym sklepie akwarystycznym. Przed karmieniem rozmrażam i wrzucam całe rybki do akwarium. Kiedyś, gdy miałem mniejsze ryby w akwarium, stynkę dodatkowo ciąłem nożyczkami i dopiero wtedy nią karmiłem. Przed karmieniem warto powąchać czy stynka przypadkiem nie jest nieświeża. Mi się to nie zdarzyło, ale lepiej dmuchać na zimne.

Krewetkami karmiłem tylko gdy były składnikiem mrożonej mieszanki morskiej kupionej w biedronce. Jednak jakoś dziwnie ryby reagowały na mieszankę morską. Może to kwestia tych wszystkich Exxx którymi są zaprawiane te specyfiki i rybom to jakoś szkodzi.

• Like 1
Posted

Ja ryby karmiłem mieszanka morską z Biedronki ale wtedy rolę glazury pełniła woda i nie było żadnych dodatków teraz już jej nie widzę, za to są doprawiane solą i innymi specyfikami więc nie polecam 

• Like 1
Posted (edited)

Kiedyś też kupowałem krewetki w Biedronce. Teraz kupiłem w Lidlu, całkowicie surowe, nawet mają jeszcze pancerzyki i nóżki😋 Pancerz schodzi bardzo łatwo, kroję jak jeszcze jest nie do końca rozmrożona (łatwiej się kroi) później jeszcze siekam i podaję z ręki. Ryby szaleją👍

20211005_182852.thumb.jpg.fabdec1c32869199f57780caed7313d3.jpg

20211005_182937.thumb.jpg.89f98648a15e06c75367290367a45846.jpg

Edited by Bartek_De
  • Like 2
Posted
5 minut temu, Bartek_De napisał:

później jeszcze siekam i podaję z ręki. Ryby szaleją👍

Taki jest właśnie plan, żeby zjadły tylko te, którym podam. Kupiłem dzisiaj dokładnie takie same jak na zdjęciu. Dzięki ;)

• Like 1