Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ! Mam na imię Mirek dopiero zaczynam swoja przygodę z akwarystyka wiec będę wdzięczny za wszystkie wskazówki i porady. Mój zbiornik to 416l Aqael Glossy kupiony od jednego z członków klubu malawi.Filtracja flual fx6 + wewnętrzny aqael turbo, falownik jvc ,oświetlenie LED  grzalka 300w20210930_174907.thumb.jpg.b7a1aad3c7d3df43a733f360b16baa5d.jpg. Akwarium zalane 6 dni temu podłoże PCV 3mm piasek kwarcowy 60kg kamienie z ogródka.  😜 Zaczynam pomału myśleć o obsadzie chciałbym ryby z rodzaju mbuma. Może macie jakieś namiary na chodowcow z Dolnego Śląska ?  I ewentualnie uwagi co mi jeszcze potrzebne 

20210930_174602.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano

Witaj. Jeśli chcesz trzymać mbunę musisz bardziej zagruzowac akwarium pamiętając o grotach, obecny wystrój raczej jest dla non mbuny. Ze Śląska to hodowcy o których słyszałem to Dariusz Gaża i Jacek Stuś w Żorach ale nie musisz się do nich ograniczać, wielu z nas zamawia ryby wysyłkowo. Przychodzą zapakowane w workach z tlenem i styroboxie. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Witaj na forum. Fajny baniaczek, nawet rozpoznaję od kogo;). Tak jak kolega wyżej napisał, dla mbuny brakuje kamieni i to sporo. Jeśli chodzi o obsadę to pytaj o nią w dziale obsady w tym dziale tylko prezentujemy swoje zbiorniki. Życzę powodzenia w hodowli:)