Orzel79 Opublikowano 11 Września 2021 #1 Opublikowano 11 Września 2021 Dzień dobry Ceść wszystkim mam nietypowe pytanie od niedawna posiadam rybki pyszczaki chciałem konkretnie zapytać czy pyszczaki mogą być z małżą moje pytanie polega natym iż posiadam akwarium 80 l i w tym akwarium sa 3 szt pyszczaki i jeden mały glonojad oczywiście pompka gżałka i wszystko co tylko potrzebne lecz co 3 dni muszę wodę wymieniać ponieważ tak zachodzi zieleniną jak bym w tym akwarium nie sprzątał od wieków mam wszystkie uzdatniacze sól morską i nic to nie pomaga z góry dziękuje za każdą pomoc
Bartek_De Opublikowano 11 Września 2021 #2 Opublikowano 11 Września 2021 Mała uwaga kolego. Na forum przywiązujemy dużą wagę do pisowni choć nikt nie jest doskonały i każdemu zdarzają się błędy. Zwracaj proszę na to uwagę, używaj przecinków i kropek. 1
Pikczer Opublikowano 11 Września 2021 #3 Opublikowano 11 Września 2021 5 godzin temu, Orzel79 napisał: Dzień dobry Ceść wszystkim mam nietypowe pytanie od niedawna posiadam rybki pyszczaki chciałem konkretnie zapytać czy pyszczaki mogą być z małżą moje pytanie polega natym iż posiadam akwarium 80 l i w tym akwarium sa 3 szt pyszczaki i jeden mały glonojad oczywiście pompka gżałka i wszystko co tylko potrzebne lecz co 3 dni muszę wodę wymieniać ponieważ tak zachodzi zieleniną jak bym w tym akwarium nie sprzątał od wieków mam wszystkie uzdatniacze sól morską i nic to nie pomaga z góry dziękuje za każdą pomoc Ciężko się czyta taką "ulewę" słowną. Szczegóły pominięte, ale ogólnie gdzieś widziałem małże w takim ogólnym akwarium. Jak każda ryba może chcieć coś skubnąć. Za to kraba na pewno gdzieś widziałem z pyszczakami. Podobno jest duża szansa na to, że się dogadają. Ale osobiście bym takich zwierzaków nie łączył ze sobą. Jak masz glony to proponuję ślimaki Military helmet. Będą zadowolone. Co 3 dni raczej nie powinno się wymieniać wody. Jaki filtr masz w akwarium? 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Września 2021 #4 Opublikowano 11 Września 2021 Nie będę się odnosił do innych zagadnień poruszonych w Twoim poście bo jesteśmy w dziale OBSADY. Jeżeli chcesz mieć akwa biotopowe to owszem.. kilka rodzajów małży występuje w jeziorze Malawi. Zajrzyj do poniższego linku , który jest już na naszym forum: https://podwodnekrolestwo.pl/biotop-malawi-niasa/ 2
Rekomendowane odpowiedzi