Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później.
Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.
Hej, jak Ci się sprawuje hydroponika? Pocięte gąbki sprawdzają się, nie są za lekkie? U siebie użyłem keramzytu wymieszanego z lawą.
Z roślinek to chyba najbardziej sprawdziło mi się epipremnum i monstera tzw. monkey mask. Zielistka zmarniała, skrzydłokwiaty jakby wegetowały, ale np. trzykrotka się zaaklimatyzowała i ładnie się rozrasta.
Dodajesz cały czas jakiegoś nawozu z mikroelementami? Ja wlewam jakiś potas+mikro, jak mi się przypomni.
W zbiornikach w zoo, praktycznie wszędzie w całej EU są takie same, gigantyczne falowniki. Zapomniałem zapytać w Łodzi podczas zwiedzania orientarium, co to za sprzęt, a google nie potrafi mi pomóc. Może ktoś wie / ma namiar na taki sprzęt?
Miałem problem odwrotny - zero narybku, więc zagruzowałem trochę i mam teraz sporo własnych ryb.
Ale do rzeczy, kolega chyba nie czytał tego tematu bo pisze na temat frejka, lepszy byłby livingstoni jak już.
Żeby było mało narybku:
- mało gruzu
- drapieżnik typu nimbochromis livingstoni
- pułapka na ryby
- ręczne odłowienie siatką
- robienie rybom głodówki, lub oszczędne karmienie co często zmusza dorosłe do zwrócenia uwagi na małe ryby, jest szansa że dorosłe wyjedzą troche narybku.
Rekomendowane odpowiedzi