olo123 Opublikowano 6 Lipca 2021 #1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Witam ostatnio zamówiłem akwarium 650l i teraz myślę nad obsadą to tego akwarium. Myślałem nad taką obsadą: 1. 3+9 Saulosi coral 2. 1+3 Melanochromis cyaneorhabdos 3. 1+3 Labidochromis Caeruleus Kakusa 4. 1+3 Melanochromis auratus 5. 1+3 Tropheops Elongatus Mbako Maingano 6. 1+3 Chindongo Flavus 7. 1+3 Cynotilapia Zebroides Jalo Reef 8. 1+3 Pseudotropheus Elongatus Mpanga. Czy taka obsada może być? a jeśli nie to co mógł bym dodać lub wyrzucić z tej listy.
Tomasz78 Opublikowano 6 Lipca 2021 #2 Opublikowano 6 Lipca 2021 Generalnie może być, choć L.C. Kakusa tu nie pasuje ze względu na dietę (mięsożerny/owadożerny). Dużo gatunków po jednym samcu niby ok ja jednak wolę mniej gatunków ale wielosamcowo.
Gonera1992 Opublikowano 6 Lipca 2021 #3 Opublikowano 6 Lipca 2021 Trochę za dużo tych gatunków. Osobiście uważam, że lepiej mniej a wielosamcowo z ładnymi samicami np: -3+9szt Chindongo Demasoni -3+7 szt Metriaclima sp. „msobo” Magunga -1+3szt Labeotropheus trewavasae Thumbi West MC/OB -3+5Metriaclima callanios pearl white 1
Rekomendowane odpowiedzi