Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie - gdzie w Słupsku dostanę Pseudotropheus saulosi? chcę kupić 8 szt. do mojego nowozałożonego Malawi.

Z góry wszystkim bardzo dziękuję.

Opublikowano

Witam widzę ze to Twój pierwszy post więc moze powiedział byś nam do czego chcesz wpuścić rybki, bo jeżeli do "kuli" ;) to nikt tutaj pewnie ręki do tego nie przyłoży.

Jakie masz akwarium , czy już dojrzało itp itd

no i fajnie by CIę było poznać :)

Opublikowano

Akwarium już dojrzewa.

- Akwarim 112l (wiem trochę małe);

- filtr zew. TETRA TEC 700

- filtr wew. EIHEM 210

- grzałka 100W

- podłoże drobny piasek

- skały - wapień filipiński i łupek filitowy

- oświetlenie 2x18W power glo przód i marine z tyłu

- tło zewnętrzne granatowy brystol

Zdjęcia zamieszczę jak będą już rybki.

Pozdrawiam

Opublikowano

W takim razie możesz kupić w zoologu. Może też jakiś klubowicz mieszkający blisko mógłby Ci odsprzedać a to o wiele pewniejsze źródło lub kupić w jednym ze sprawdzonych sklepów czyli Tan Mal, Sklep Malawi. Ew. Malawian ale narazie nie mogę polecić gdyż nie widziałem ani nie słyszałem o rybach z tamtąd;)

Opublikowano
Akwarium już dojrzewa.

- Akwarim 112l (wiem trochę małe);

Pozdrawiam

ale do Saulosi moze być, wielu z nas od czegoś takiego zaczynało więc jeżeli wtopisz jak większość z nas to już dzisiaj szukaj w doomu miejsca na większe akwarium :)

Jeżeli nie znajdziesz niczego w pobliskich sklepach i wystrzegaj sie w nich tych sprzedawców co sprzedają tzw malawi mix bo gdy podrosna to mogą się okazać ze to nie saulosi, jeżeli nie będziesz miał sprawdzonego źródła zakupu polecam internet i rekomendowane sklepy, wielu z nas ma ryby od nich i naprawdę mozemy być z tych usług zadowoleni.

Opublikowano

Internet chyba odpada bo nie ma bezpośredniego połączenia np sklep Malawi jest jedna przesiadka czy w takim razie wyślą ryby przesyłką konduktorską? ktoś z Was zamawiał rybki PKP z jedną przesiadką?

Opublikowano

można zaklepać więc transport do Twojego najbliższego miasta które ma połączenie ze Śląskiem, wyślą oni ze Śląska a ty dojedziesz po ryby.

Z przesiadką chyba nie funkcjonują przesyłki kurierskie.