Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj poczyściłem wszystko gruntownie po raz pierwszy od maja. Kiedy się zaczynały problemy zdrowotne. Jak widać ryby mają się w bardzo dobrej kondycji, podłoża nie ma. Bo miałem już dość suszenia głowy, że rury się zapychają bo ileż można to marudzenie znosić. Populacja sama się utrzymuje stabilnie od 2021 roku. Nic praktycznie tu nie zmieniałem. 

20250116_205057.jpg

20250116_205100.jpg

20250116_205107.jpg

20250116_205121.jpg

20250116_205131.jpg

20250116_205203.jpg

20250116_205232.jpg

20250116_205348.jpg

20250116_205612.jpg

20250116_205614.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Spoko decyzja z wywaleniem piachu, ja tak robię zbiorniki od dwóch lat, a z poprzednich projekrow piasek też wyleci. W sumie miał wylecieć dawno, ale zbieram się jak pies do jeża, bo czasu malo Ale ta podłoga nie wygląda jakoś naturalnie. Zrób coś na dno, kup kawałek tła  płaskiego, skałopodobnego w miarę,  albo pokombinuj piach plus żywica, ewentualnie PVC spienione posmaruj żywicą i posyp piaskiem. Zrób esy floresy i będzie jakoś. Kolor piasku dobierzesz i będzie jakoś grało w całość. A skały dla mbuniakow dużo za mało. Oko może i cieszy, ale ryby raczej mega zadowolone z aranżu nie są 😉

Powodzenia, 👍 

• Lubię to 1
Opublikowano
9 minut temu, pulpet napisał(a):

Spoko decyzja z wywaleniem piachu, ja tak robię zbiorniki od dwóch lat, a z poprzednich projekrow piasek też wyleci. W sumie miał wylecieć dawno, ale zbieram się jak pies do jeża, bo czasu malo Ale ta podłoga nie wygląda jakoś naturalnie. Zrób coś na dno, kup kawałek tła  płaskiego, skałopodobnego w miarę,  albo pokombinuj piach plus żywica, ewentualnie PVC spienione posmaruj żywicą i posyp piaskiem. Zrób esy floresy i będzie jakoś. Kolor piasku dobierzesz i będzie jakoś grało w całość. A skały dla mbuniakow dużo za mało. Oko może i cieszy, ale ryby raczej mega zadowolone z aranżu nie są 😉

Powodzenia, 👍 

Wszystko w swoim czasie, na razie to priorytetowo, muszę zainstalować wentylatory i okno uchylne w gołębniku. Bo dostałem wyniki z laboratorium, i to białko gołębie mnie uczuliło. A już je oswoiłem i nie wyobrażam sobie żeby ich nie było.