wpos Opublikowano 8 Kwietnia 2021 #1 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zamieniam 720l na 1960l 350x80x70. Obecnie mam : - copadichromis borleyi 3+5 - cyrtocara moorii 4+3 - placidochromis phenochilus tanzania 3+4 - placidochromis phenochilus mdoka white lips 4+1 (prawdopodobnie) - labidochromis caeruleus 2+5 - aulonocara fire fish 3+5 Do aktualnej obsady chciałbym dodać 6-8 szt mdoki oraz kilka szt nimbochromis livingstonii. W/w obsadę chciałbym połączyć z mbuną. W zbiorniku będzie wydzielona strefa z dużą ilością gruzu. Powinno się dać karmić mbunę oddzielnie zieleniną. Co byście zaproponowali do w/w obsady ?
amac1975 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 #2 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Mam 360x90x80 i do obsady podszedłem pod kątem wyżywienia.Do listopada miałem drapieżniki i non mbunę. Wtedy jedynym przedstawicielem mbuna ze względu na preferencje żywieniowe był Labidochromis Caeruleus Pod koniec zeszłego roku zapragnąłem zmiany i poszedłem w mbunę.Teraz więc jedynym przedstawicielem non-mbuny jest Protomelas Red Empress i to właśnie z powodu diety.Obserwując co się dzieje podczas podawania pokarmu i te wszystkie ryby nagle w jednym miejscu raczej nie widzę karmienia części jedną karmą a drugiej inną.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi