Bartus_M Opublikowano 10 Września 2006 Autor #11 Opublikowano 10 Września 2006 Dlaczego nie ma odpowiedzi "nie" :?: Dlatego, że jak pisałem wstawiłem taką samą identyczną sondę z tego magazynu, nic nie zmieniałem. Pod koniec podam wynik brytyjczyków i porównamy sobie z naszym. A w ogóle to fajnie że zwróciliście uwagę w swojej dysucji na moją wskazówkę Nie zastanawiajmy się nad dochodzeniem swoich roszczeń w razie padnięcia ryb/y, a głosujmy. Ankieta potrwa 21 dni. Cytuj
Mjunszajn Opublikowano 11 Września 2006 #12 Opublikowano 11 Września 2006 ''Przykładamy dużą wagę do zdrowia i jakości sprzedawanych zwierząt i roślin. SklepMalawi odpowieda za zwierzęta obięte kwarantanną (reklamacja będzie uwzględniona po okazaniu przez klienta badań weterynaryjnych).'' Wyciąg z Regulaminu jakiegoś -tam-sklepu . Cytuj
MateuszT Opublikowano 11 Września 2006 #13 Opublikowano 11 Września 2006 Jeszcze tylko dla uściślenia, czy przypadkiem pierwsza odpowiedz w wersji angielskiej, nie brzmi "not at all" :?: Trochę dziwna ankieta, jeśli wszystkie odpowiedzi byłyby twierdzące :roll: . Cytuj
jas73 Opublikowano 11 Września 2006 #14 Opublikowano 11 Września 2006 zeby ta ankieta miala sens trzeba by zdefiniowac kupujacego. imo mimo calej nagonki na sklepy, jakosc ryb itd, itp wiekszosc zgonow ryb jest wynikiem ewidentnego braku wiedzy kupujacego. i taki kupujacy nie ma prawa miec gwarancji. btw a na konie czy inne psy jest gwarancja? pzdr jas Cytuj
Mjunszajn Opublikowano 11 Września 2006 #15 Opublikowano 11 Września 2006 Na psy oczywiście jest pod warunkiem ,że kupujesz w dobrej hodowli , która ma tradycję i chce byc fair. Np. u nas dostajesz na psa gwarancję . Cytuj
jas73 Opublikowano 11 Września 2006 #16 Opublikowano 11 Września 2006 Na psy oczywiście jest pod warunkiem ,że kupujesz w dobrej hodowli , która ma tradycję i chce byc fair. Np. u nas dostajesz na psa gwarancję . moze w przyszlosci doczekamy sie rowniez gwarancji na rybki ... Cytuj
czarneslonca Opublikowano 12 Września 2006 #17 Opublikowano 12 Września 2006 Uwazam ze sprawa gwarancji na wszystkie ryby nie ma sensu. Jak piszecie weryfikacja czemu ryba zdechla byla by zbyt klopotliwa. Troche przekornie napisze ze skoro ktos nie potrafi rozpoznac ze kupuje chora rybe to powinien placic za swoja niewiedze... Oczywiscie nie dotyczy to wszystkich wypadkow. Sadze ze gwarancja na warunkach indywidualnych mogla by sie sprawdzic. Tzn. Kupujesz drogie ryby morskie i zdychaja po jakims czasie bo byly na trutke lapane to badanie weterynaryjne bez problemu wykaze ze ryba byla zatruta i wtedy zwrot kasy i bloto na sprzedawce. Nie wyobrazam sobie zeby sprzedawcy mieli dawac gwarancje ze zwracaja kase jak rybka zdechnie powedzmy w ciagu tygodnia babie ktora przychodzi z dzieckiem i kupuje mu skalara glonojada i dwa neonkii pielegnice papuzia do 40l Cytuj
czarneslonca Opublikowano 12 Września 2006 #18 Opublikowano 12 Września 2006 [OFFTOPIC] Swiadomosc o akwarystyce wsrod mam i ojcow ktorzy chca kupic dziecku "rybki" bo to odpowiedzialnosci nauczy jest tak mizerna ze czesto plakac mi sie chce. Nie lubie sie wtracac ale czasem nie wytrzymuje i zaczynam gadke na gieldzie w Krakowie jak ktos kupuje taki a nie inny filtr bo jest ladniejszy itd. No a "akwarium 40L to prawie 4 wiaderka wody...takie duze moze mniejsze wezmiemy":-))) LOL Cytuj
Marand Opublikowano 13 Września 2006 #19 Opublikowano 13 Września 2006 he,he ta ankieta jest tendencyjna . Gdzie jest odpowiedź, że ryby "nie powinny mieć" gwarancji ? Cytuj
mmartyr Opublikowano 15 Listopada 2006 #20 Opublikowano 15 Listopada 2006 btw a na konie czy inne psy jest gwarancja? Na konie akurat gwarancja jest ustawowa - jesli w ciagu 14 dni po zakupie konia okaze sie ze ma on pewne (zdefiniowane odgornie) cechy 'wadliwe' to kazdy sprzedawca ma obowiazek przyjac zwierze i oddac kupujacemu pieniadze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi