Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Okey A powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz dwie przednie boczne nogi cofamy. Wzgledem tej srodkowej.  Ale o ile ? Jak to wygląda biorąc pod uwagę że. Aha być właśnie otwierane drzwiczki lewa prawa strona.  
Nie wiem czy dobrze rozumie o co Ci chodzi, ale jeżeli chodzi Ci o cofnięcie przednich, pionowych profili stelaża to cofamy je o tyle żeby zmieściły się zawiasy na boku płyty tworzącej zabudowę. W przypadku tradycyjnych zawiasów meblowych wystarczy 8cm

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

f2bd21f1091029b4321b6ef1b3e10592.jpg
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie jest 9,5cm. Minimum jakie musisz zachować to tak jak @aro600 napisał to 8cm żeby mieć jeszcze możliwość regulacji. W przypadku środkowych profili (tych nie cofniętych) jeśli chcesz mieć trzecie, środkowe drzwi, wystarczy dokręcić do nich pasek sklejki i zawiasy przykręcasz do sklejki.

20210210_213605.thumb.jpg.091c4f62c8c5f1c6a83927cb50ede0f5.jpg

20210210_213618.thumb.jpg.5612210d949714df0e7da80cc5c97b0a.jpg

@aro600 świetny pomysł z tymi spowalniaczami z Ikea👍 Tyle, że trzeba mieć uchwyty do otwierania, czego u mnie brak. Muszę o tym pomyśleć, bo tych spowalniaczy wala się kilka u mnie w szufladzie i nawet pasują do zawiasów, sprawdzałem;)

Edytowane przez Bartek_De
Opublikowano
13 godzin temu, Bartek_De napisał:

świetny pomysł z tymi spowalniaczami z Ikea👍 Tyle, że trzeba mieć uchwyty do otwierania, czego u mnie brak. 

Ja w szafach mam u siebie spowalniacze z wypychaczem. Wystarczy nacisnąć na zamknięte drzwi i same się wypychają. Polecam. Żadnych klamek.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja też nie mam klamek ja mam fronty wyższe o 4cm od stelaża i robi mi od razu za przysłonę dna akwarium, akwarium jest cofnięte o jakieś 2 może 3 mm względem przodu stelaża i do otwierania łapie za tą szpare. Ciche domyki sprawdzają się super nie ma szans wystraszyć ryb trzaśnięciem. Polecam wszystkim

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Planując wysokość szafki pod akwarium, weź też pod uwagę domowników. Przy małych dzieciach wyżej równa się bezpieczniej dla szkła i spokojniej dla ryb.