aro600 Opublikowano 10 Lutego 2021 #21 Opublikowano 10 Lutego 2021 Okey A powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz dwie przednie boczne nogi cofamy. Wzgledem tej srodkowej. Ale o ile ? Jak to wygląda biorąc pod uwagę że. Aha być właśnie otwierane drzwiczki lewa prawa strona. Nie wiem czy dobrze rozumie o co Ci chodzi, ale jeżeli chodzi Ci o cofnięcie przednich, pionowych profili stelaża to cofamy je o tyle żeby zmieściły się zawiasy na boku płyty tworzącej zabudowę. W przypadku tradycyjnych zawiasów meblowych wystarczy 8cm Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 1
Bartek_De Opublikowano 10 Lutego 2021 #22 Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) U mnie jest 9,5cm. Minimum jakie musisz zachować to tak jak @aro600 napisał to 8cm żeby mieć jeszcze możliwość regulacji. W przypadku środkowych profili (tych nie cofniętych) jeśli chcesz mieć trzecie, środkowe drzwi, wystarczy dokręcić do nich pasek sklejki i zawiasy przykręcasz do sklejki. @aro600 świetny pomysł z tymi spowalniaczami z Ikea Tyle, że trzeba mieć uchwyty do otwierania, czego u mnie brak. Muszę o tym pomyśleć, bo tych spowalniaczy wala się kilka u mnie w szufladzie i nawet pasują do zawiasów, sprawdzałem Edytowane 11 Lutego 2021 przez Bartek_De
Falcowski Opublikowano 11 Lutego 2021 #23 Opublikowano 11 Lutego 2021 13 godzin temu, Bartek_De napisał: świetny pomysł z tymi spowalniaczami z Ikea Tyle, że trzeba mieć uchwyty do otwierania, czego u mnie brak. Ja w szafach mam u siebie spowalniacze z wypychaczem. Wystarczy nacisnąć na zamknięte drzwi i same się wypychają. Polecam. Żadnych klamek. 1
aro600 Opublikowano 11 Lutego 2021 #24 Opublikowano 11 Lutego 2021 Ja też nie mam klamek ja mam fronty wyższe o 4cm od stelaża i robi mi od razu za przysłonę dna akwarium, akwarium jest cofnięte o jakieś 2 może 3 mm względem przodu stelaża i do otwierania łapie za tą szpare. Ciche domyki sprawdzają się super nie ma szans wystraszyć ryb trzaśnięciem. Polecam wszystkim Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 1
pulpet Opublikowano 12 Lutego 2021 #25 Opublikowano 12 Lutego 2021 Planując wysokość szafki pod akwarium, weź też pod uwagę domowników. Przy małych dzieciach wyżej równa się bezpieczniej dla szkła i spokojniej dla ryb.
Rekomendowane odpowiedzi