Nath_147 Opublikowano 26 Stycznia 2021 #11 Opublikowano 26 Stycznia 2021 To skontaktuj się z osobą która ci robi te szafki i wywiedz się czy przyjdzie w całości czy do samodzielnego montażu (obstawiam to drugie).
Bartek_De Opublikowano 26 Stycznia 2021 #12 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Patrząc na budowę tego juwela to śmiało mogę mieć 3 jednakowe komory co daje możliwość taka że te 6 korpusów powinno mi wejść, ponieważ nie potrzebuje półek w szafce, obawiam się po prostu czy w tej mojej szafce te półki są montowane nie na kółkach a normalnie na wkręty... Ale jeśli ściana będzie wykonana z 18mm płyty to będzie ok mysleNie chodzi o to czy potrzebujesz półki czy nie, po prostu jeśli nie wyjmiesz półek to nie zmieścisz korpusów na wysokość. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
darianus Opublikowano 26 Stycznia 2021 #13 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Wg mnie filtracja narurowa w tak małym akwarium to przerost formy nad treścią. Kup sobie porządny kubełek albo kaskadę i po kłopocie
mateusz1986 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor #14 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Jak wiadomo bianiak zawsze będzie za "mały" niestety nie mam możliwości na większy... W każdym zbiorniku co miałem zawsze lubiłem mieć nad filtracje... może to jakieś zboczenie:) i żeby nie było nie doprowadzalem do efektu pralki
Bartek_De Opublikowano 26 Stycznia 2021 #15 Opublikowano 26 Stycznia 2021 19 minut temu, darianus napisał: Wg mnie filtracja narurowa w tak małym akwarium to przerost formy nad treścią. Kup sobie porządny kubełek albo kaskadę i po kłopocie Potrafisz to jakoś sensownie uzasadnić? Co złego jest w tej filtracji, albo co takiego dobrego, że nadaje się tylko do wielkich baniaków? Miałem narurowca w 240L, mam obecnie i żadniej innej filtracji nie chcę 1
darkmen1972 Opublikowano 26 Stycznia 2021 #16 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Ja też mam narurowca w jeszcze mniejszym bo 200l baniaku. I widzę same plusy bo jest zero sprzętu w akwarium, no za wyjątkiem rurki zasysu i ewentualnie grzałki. A tak na marginesie raczej żadna kaskada mechanicznie nie ogarnie baniaka. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
darianus Opublikowano 26 Stycznia 2021 #17 Opublikowano 26 Stycznia 2021 7 minut temu, Bartek_De napisał: Potrafisz to jakoś sensownie uzasadnić? Co złego jest w tej filtracji, albo co takiego dobrego, że nadaje się tylko do wielkich baniaków? Miałem narurowca w 240L, mam obecnie i żadniej innej filtracji nie chcę Czy ja napisałem, że filtracja narurowa jest zła? Do 240l spokojnie można dobrać kubełek, który zapewni nadfiltrację. Nie potrzebne wtedy przerabianie szafki i zabawa w robienie narurowca
mateusz1986 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor #18 Opublikowano 27 Stycznia 2021 6 godzin temu, darianus napisał: Czy ja napisałem, że filtracja narurowa jest zła? Do 240l spokojnie można dobrać kubełek, który zapewni nadfiltrację. Nie potrzebne wtedy przerabianie szafki i zabawa w robienie narurowca Hmm ale chyba właśnie o to chodzi tez o zabawe przy tym połączyć przyjemność z pożytecznym 2
mateusz1986 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor #19 Opublikowano 27 Stycznia 2021 7 godzin temu, darkmen1972 napisał: Ja też mam narurowca w jeszcze mniejszym bo 200l baniaku. I widzę same plusy bo jest zero sprzętu w akwarium, no za wyjątkiem rurki zasysu i ewentualnie grzałki. A tak na marginesie raczej żadna kaskada mechanicznie nie ogarnie baniaka. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Czy mógłbyś pokazać jak to u ciebie wyszło?
darkmen1972 Opublikowano 27 Stycznia 2021 #20 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Ja mam 3 korpusy mechanika, biologię, i żywice na pompie 4000l skręconej na 55%.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi