Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Patrząc na budowę tego juwela to śmiało mogę mieć 3 jednakowe komory co daje możliwość taka że te 6 korpusów powinno mi wejść, ponieważ nie potrzebuje półek w szafce, obawiam się po prostu czy w tej mojej szafce te półki są montowane nie na kółkach a normalnie na wkręty... Ale jeśli ściana będzie wykonana z 18mm płyty to będzie ok mysle
Nie chodzi o to czy potrzebujesz półki czy nie, po prostu jeśli nie wyjmiesz półek to nie zmieścisz korpusów na wysokość.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak wiadomo bianiak zawsze będzie za "mały" :) niestety nie mam możliwości na większy... W każdym zbiorniku co miałem zawsze lubiłem mieć nad filtracje... :) może to jakieś zboczenie:) i żeby nie było nie doprowadzalem do efektu pralki

Opublikowano
19 minut temu, darianus napisał:

Wg mnie filtracja narurowa w tak małym akwarium to przerost formy nad treścią. Kup sobie porządny kubełek albo kaskadę i po kłopocie :)

Potrafisz to jakoś sensownie uzasadnić? Co złego jest w tej filtracji, albo co takiego dobrego, że nadaje się tylko do wielkich baniaków? Miałem narurowca w 240L, mam obecnie i żadniej innej filtracji nie chcę💪

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja też mam narurowca w jeszcze mniejszym bo 200l baniaku. I widzę same plusy bo jest zero sprzętu w akwarium, no za wyjątkiem rurki zasysu i ewentualnie grzałki. A tak na marginesie raczej żadna kaskada mechanicznie nie ogarnie baniaka.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 minut temu, Bartek_De napisał:

Potrafisz to jakoś sensownie uzasadnić? Co złego jest w tej filtracji, albo co takiego dobrego, że nadaje się tylko do wielkich baniaków? Miałem narurowca w 240L, mam obecnie i żadniej innej filtracji nie chcę💪

Czy ja napisałem, że filtracja narurowa jest zła? Do 240l spokojnie można dobrać kubełek, który zapewni nadfiltrację. Nie potrzebne wtedy przerabianie szafki i zabawa w robienie narurowca :) 

Opublikowano
6 godzin temu, darianus napisał:

Czy ja napisałem, że filtracja narurowa jest zła? Do 240l spokojnie można dobrać kubełek, który zapewni nadfiltrację. Nie potrzebne wtedy przerabianie szafki i zabawa w robienie narurowca :) 

Hmm ale chyba właśnie o to chodzi tez o zabawe przy tym :) połączyć przyjemność z pożytecznym :)

• Lubię to 2
Opublikowano
7 godzin temu, darkmen1972 napisał:

Ja też mam narurowca w jeszcze mniejszym bo 200l baniaku. I widzę same plusy bo jest zero sprzętu w akwarium, no za wyjątkiem rurki zasysu i ewentualnie grzałki. A tak na marginesie raczej żadna kaskada mechanicznie nie ogarnie baniaka.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Czy mógłbyś pokazać jak to u ciebie wyszło?