Yaro81 Opublikowano 23 Stycznia 2021 #1 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Witam fluval vision 180l Byl falstart i jest restart Dzisiaj zalalem baniak woda z kranu. Dodalem "tap water safe" co dalej? Jak wprowadzic amonie do akwarium? Wszedzie sa posty o tym jak dodac pozyteczne bakterie "w plynie" lub w "granulat" ale czym one maja się zywic? Nie mam skad wiasc gabki lub wody z dojrzalego akwarium. Nie spieszy mi się rowniez z wpuszczeniem ryb. Co na przyklad jezeli powiedzmy po 4? Tygodniach cykl się zakonczy i nh3/4 i no2/3 beda na zero ale ja jeszcze nie bede mial ryb. Jak utrzymac (zywic bakterie) zeby przetrwaly do czasu zarybienia. ???
grabiec Opublikowano 25 Stycznia 2021 #2 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Czesc, Możesz dać np Easy start biostarter firmy Easy Life bakterie wraz z pożywką albo Aquarium Starter Rapid podobnie. Jeżeli nie masz ryb to dodawaj co kilka dni i sprawdzaj parametry. 1
darekplo Opublikowano 25 Stycznia 2021 #3 Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Część tutaj jest filmik poglądowy co i jak ? wpisz na yuotube- Zakładanie akwarium dla ryb z jeziora Malawi. Edytowane 25 Stycznia 2021 przez darekplo
darekplo Opublikowano 25 Stycznia 2021 #4 Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Podawaj im jedzenie jakbyś pyszczki karmił tylko nie wiem jak często.:) chyba tak jak na filmie Edytowane 25 Stycznia 2021 przez darekplo
grabiec Opublikowano 26 Stycznia 2021 #5 Opublikowano 26 Stycznia 2021 10 godzin temu, darekplo napisał: Podawaj im jedzenie jakbyś pyszczki karmił tylko nie wiem jak często.:) chyba tak jak na filmie Jeżeli podałby np Aquarium Starter Rapid to nie trzeba sypać jedzenia. Bo to jest set z pożywką dla bakterii.
Rekomendowane odpowiedzi