slawek gorol Opublikowano 11 Kwietnia 2008 #11 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Jeżeli posmarujesz uszczelkę smarem do uszczelek( koszt 5 zł.w SM) to będzie ona latami służyć....
mutra Opublikowano 11 Kwietnia 2008 #12 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 pisząc o parametrach wody myslałem o PH tzn jakie masz pH w kranie/akwarium?
darziel22 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor #13 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 ph w krani to co około 7,4
mutra Opublikowano 12 Kwietnia 2008 #14 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 w takim razie dobrze by było dorzucić koral do kubła, z jednym "ale" kubeł o którym mówisz jest stosunkowo mały i po pierwsze dużo grysu koralowego do niego nie wejdzie a po drugie lepiej to miejsce zapełnić ceramiką. Koral/dolomit do akwarium a do kubła ceramika
darziel22 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor #15 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Pisząc o filtrze kubełkowym tetra ex-700 myślałem że jest to jeden z lepszych filtrów Ale to wynikało z mojej niewiedzy . Co powiecie o tym filtrze Filtr zewnętrzny JBL CRISTALPROFI 250 . Jeśli możecie to proszę doradźcie mi jaki filtr najlepiej kupić do 230zł, oczywiście mam na myśli nowy kubełek . Chcę w tym tygodni kupić jakiś kubełek bo akwarium już dojrzewa ale jest w nim tylko filtr wewnętrzny
yaro Opublikowano 12 Kwietnia 2008 #16 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Chcę w tym tygodni kupić jakiś kubełek bo akwarium już dojrzewa ale jest w nim tylko filtr wewnętrzny Tylko wydaje Ci się ze dojrzewa więc rzeczywiście trzeba szybciutko załączyć ten kubełek JBL może równiez być, nawet wolał bym go od Tetry.
Rekomendowane odpowiedzi