Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Bezprym napisał:

Może jest zbyt spokojna i nie poradzi sobie w obsadzie wielogatunkowej? Nie wiem, nie mam doświadczenia z tym gatunkiem. Polecam jednak wątek poniżej.

Edytowane przez darianus
  • Dziękuję 1
Opublikowano
Godzinę temu, darianus napisał:

Może jest zbyt spokojna i nie poradzi sobie w obsadzie wielogatunkowej? Nie wiem, nie mam doświadczenia z tym gatunkiem. Polecam jednak wątek poniżej.

Kraczesz😁. Nigdy nie będzie wiadomo jeśli nie spróbujemy. 

Opublikowano

Nie znam tego "nowego" lethrinopsa o którym mowa. Ale z własnej obserwacji wiem, że L. albus sobie bardzo dobrze radzi w obsadzie z mdokami, tetrastigmą i yellowkiem. Więc jest to gatunek "sprowadzony" i jest wyborem bezpieczniejszym w tym wypadku. Ale wybór należy do właściciela zbiornika ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dziękuję Panowie, w takim razie kasa będzie rozsądnie rozdysponowana. Zamówiłem, zapłaciłem, czekam. Będę zdawał relację w..

Niech moc będzie z Wami!

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Barszczyk napisał:

Proszę nie denerwujcie się na mnie, że  już wszystko ustalone a ja mieszam... aktualnie jest Placidochromis "Blue Otter" i będzie Otopharynx Tetrastigma plus Lethrinops Albus. 

Aktualnie walczę z materią i proszę o Waszą opinię, mam możliwość zmienić po dobrych pieniądzach w renomowanej hodowli Albusa na Lethrinops sp. Gold Harbour Monkey bay. 

Z organizmami żywymi nigdy nie ma gwarancji. Jest tylko większe prawdopodobieństwo, że Lethrinops albus poradzi sobie lepiej. U Lethrinopsów bardzo istotny jest "poziom poradzenia sobie", bo ma to wpływ na poziom wybarwienia.

Edytowane przez tom77
  • Dziękuję 1
Opublikowano
11 godzin temu, tom77 napisał:

U Lethrinopsów bardzo istotny jest "poziom poradzenia sobie", bo ma to wpływ na poziom wybarwienia.

Przetrę ten szlak.. zobaczymy jak sobie poradzą. Ponoć to już wìększe ryby, więc przy mniejszych w teorii powinno być im łatwiej się dostosować. Będę pisał.

• Lubię to 1