Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, bartleo napisał(a):

Zmierzylem są 2 V 🙂. Czyli napięcie minimalne i bezpieczne. Sterownik natomiast super sprawa.

Sygnał PWM to sygnał prostokątny, zwykłym miernikiem może się nie udać uchwycić napięcia (zleży to od okresu).

Ustaw w sterowniku kanał na maks wtedy sygnał ten będzie miał postać liniową i zmierzysz napięcie (powinno być równe napięciu w zależności od "procka" powiedzmy 5 lub 3.3V, ew jak w Twoim przypadku 2V zależy od projektu).

Widziałem lepsze 😉

Edytowane przez aurban6
Opublikowano

Dzieki za merytoryczne podpowiedzi/odpowiedzi 🙂. Mierzyc już nie bede, sterownik siedzi w lampie robi swoja robote.

Pozdrawiam

PS dla mnie projekt mega 😜.

• Lubię to 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czy tym urządzeniem poza czasami świecenia można regulować płynnie jakość światła? Mam na myśli np. zmniejszenie led, a dołożenie RGB w mixie wg własnych potrzeb? 

Opublikowano

@Fireman40 można regulować płynnie moc świecenia każdego z poszczególnych kanałów, których w najnowszej wersji sterownika jest 7. A co pod te kanały podłączysz, to już Twój wybór. Ja mam np. moduły LED białe zimne, moduły RGB z rozbiciem na poszczególne widma, oświetlenie roślin w hydroponice i regału z pająkami 😜

• Lubię to 4
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź, właśnie mi o to chodziło czy posiada możliwości regulacji tego światła jakie będzie mi pasować. U mnie też święcą moduły zimne  oraz rgb. Te pseudo świetlówki led już nigdy nie będą takie jak kiedyś, dlatego kombinacją zimnych i rgb coś można wykrzesać z tego, a to urządzenie może pomóc w osiągnięciu zamierzonych widm światła.

• Lubię to 2