Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam innego baniaczka, a nawet nie miałbym miejsca na postawienie go w pokoju na dłużej, dlatego jedynie opcja z beczką jest realna.

Dodatkowo, ja będę odklejał stary moduł i wklejał nowy. Sądzę że zdjęcie starego modułu zajmie mi pewnie ponad połowę dnia - wkleiłem go dość solidnie, plan jest żeby zrobić to drutem jak wycina się szyby samochodowe :)

Potem wklejenie nowego modułu i jakieś 24h na wyschnięcie kleju, może jakieś płukanie po klejeniu, pewnie kolejne 24h. I dopiero wtedy układanie kamieni od nowa - plan planem a i tak za pewne coś się popierniczy w tym planie, dlatego dobrze słyszeć że w takiej beczce to i dwa tygodnie rybeńki posiedzą :)

Całość będę opisywał w tym temacie

Tylko tym razem na spokojnie, bez pośpiechu jak za pierwszym razem.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, artjur napisał:

Dziękuję za odpowiedź, a powiedz mi jeszcze kupowałeś taką beczkę nową czy używaną, bo jak szukam to używane są po kapuście kiszonej. Czy miałeś podobną, jest szansa to wypłukać?

Raczej była używana bo przyniosłem z pracy, raczej problemów z umyciem jej nie miałem. 

• Lubię to 1
Opublikowano

W castoramie są kuwety bydowlane 80L po 25 zł. Ryby około tygodnia czasu w niej pływały z dobrym napowietrzaniem.

Teraz wstawiam czasami dzieciakom pod prysznic i mają radochę.