Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Grudnia 2020 #11 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Kajetan.. woda nie wygląda źle. Parametrów dalej nie znam. Zacznij od redukcji jak pisałem. Nic innego Ci teraz nie doradzę.
Kajetan Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor #12 Opublikowano 3 Grudnia 2020 2 minuty temu, Kajetan napisał: Wyniki nie podaje ,bo mam testy jbl 7 in 1.Tam są tylko kolory i nie zgadza mi się tylko no3 No3 mam tak na 100.Jestem amatorem..Czyli mam stosować podmiane?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Grudnia 2020 #13 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, Kajetan napisał: No3 mam tak na 100. Nawet jak zawyżone to i tak musisz mieć wysokie. Ono nie zabija tak szybko ryb . Podaj jakie masz NO2 . Ale podstawowa rzecz to redukcja. Załóż nowy temat ( o ile chcesz ) w dziale OBSADY i tam uzyskasz pomoc. teraz możemy wiele pisać , doradzać ale bez redukcji wszystko mija się z celem. Chcesz ratować ryby .. zrób najpierw redukcje. Póki co możesz stosować doraźnie Kordon Amquel Plus. Póki nie zbijesz parametrów możesz go stosować to pomoże Ci ratować ryby ale nie rozwiąże problemów. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez AndrzejGłuszyca
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 3 Grudnia 2020 #14 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, Kajetan napisał: No3 mam tak na 100.Jestem amatorem..Czyli mam stosować podmiane? Tak jak ci pisał kolega Andrzej... 1--redukcja obsady szybko 2---NO3 podmiana wody szybko Edytowane 3 Grudnia 2020 przez TOMEKSIEDLCE 2
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Grudnia 2020 #15 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) 9 minut temu, Kajetan napisał: .Czyli mam stosować podmiane? Powtórzę raz jeszcze..zacznij od redukcji a podmiany rób co tydzień w ilości 1/3 słupa wody. Reszta sama się rozwiąże. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez AndrzejGłuszyca 3
Degadaista Opublikowano 3 Grudnia 2020 #16 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Sorka za off ale ile widzicie ryb na zdjęciu:( Ja na liczyłem 39 @Kajetan udaj się do sklepu i kup testy kropelkowe. Zmierz podstawowe parametry: PH NO2 NO3
piotriola Opublikowano 4 Grudnia 2020 #17 Opublikowano 4 Grudnia 2020 9 godzin temu, Kajetan napisał: Czyli mam stosować podmiane? Nie robiłeś podmian wody i skoczyło Ci NO3 do wysokiego poziomu. Podmieniaj 1/3 wody, cała wymiana może źle skończyć się dla ryb. Masz sporo dużych ryb, przy takim zagęszczeniu podmianę musiał byś robić co trzy dni. 3
Kajetan Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor #18 Opublikowano 4 Grudnia 2020 12 godzin temu, piotriola napisał: Nie robiłeś podmian wody i skoczyło Ci NO3 do wysokiego poziomu. Podmieniaj 1/3 wody, cała wymiana może źle skończyć się dla ryb. Masz sporo dużych ryb, przy takim zagęszczeniu podmianę musiał byś robić co trzy dni. Czyli 100 litrów wody spuszczać co 3 dni?Woda prosto z Kranu czy odstana?
nsp Opublikowano 4 Grudnia 2020 #19 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Czyli 100 litrów wody spuszczać co 3 dni?Woda prosto z Kranu czy odstana?Odstana, albo przepuszczona przez ustrojstwo.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1
Aliszja89 Opublikowano 3 Lutego 2021 #20 Opublikowano 3 Lutego 2021 Co do malego osadu... Czy przypadkiem nie dodawales jakiegos wkladu do filtra, jak purigen, ktorego wczesniej nie przeplukales? To moze byc Twoj osad, ktorego nie mozna usunac inaczej niz podmiana
Rekomendowane odpowiedzi