Skocz do zawartości

rysa na szybkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzis zauwazylem, jakies 3-4 cm, od wewnatrz, czuc ja pod paznokciem, pewnie powstala na skutek czyszczenia skrobakiem-zyletka, moze jakas drobinka zwirku pod czyscikiem magnetycznym "rysnela" szybe, zdaza sie Wam ?

Opublikowano

no to mnie troche uspokoiles; normalnie jak poczulem pod paznokciem to malo zawalu nie dostalem :shock:

Opublikowano

Nigdy nie wolno panikować ;) też mam takie zarysowania ale paznokciem ich nie czuć. Ale jeżeli akwarium jest stabilne nie przecieka i wszystko wydaje się stabilne i ok to raczej jest dobrze. Ale są przybadki że wszytko jest ok nawet rybki nie pływają i budzisz się jakbyś sie rybą stał. Stajesz na podłoe i gleba. Patrzysz a akwa plum,i szyba poszła. Ale tak jak powiedział Yaro to nic groźnego. Przynajmniej mi sie tak wydaje :)

Opublikowano

to dobrze ze niewidziałes mojego akwa - po kolku latach to rysy mam bardzo ciekawa a kilka bardzo konkretnych - tragedii oczywsicie nie ma - ale własnie chocby z tego powodu imho jak się zleca klejenia akwa to zawsze warto te 2 mm szybe grupszą wziąść niż taka wyliczoną na ideał.

Opublikowano

no ja mam 10mm; na akwa 300l; 150x50x40h; roznie pisza, sa tacy, co daliby przy tej wysokosci 8mm, ale ja wolalem pewniejsza "10";

Opublikowano
no ja mam 10mm; na akwa 300l; 150x50x40h; roznie pisza, sa tacy, co daliby przy tej wysokosci 8mm, ale ja wolalem pewniejsza "10";

tez bym wolał :wink::D - tak jak pisałem moze to pare złoty wiecej ale pewniej - bo czy coś się zarysuje czy coś puknie czy choćby podczas serwsu się na niej oprzesz itd itp

Opublikowano
to dobrze ze nie widziałes mojego akwa - po kilku latach to rysy mam bardzo ciekawa a kilka bardzo konkretnych

Tymi słowami, to i mnie uspokoiłeś mars. A ja myślałem, że to tylko ja zajechałem tak swoją szybę przez te kilka lat...