harari Opublikowano 29 Sierpnia 2020 #1 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Cześć Czy ktoś z was używa tła modułowego Back to the nature slim line np https://www.akwarystyczny24.pl/produkt/tlo-slim-line-50a-red-gneiss-l-50-x-h-45-cm?variant=60a-50x55cm-5093 Interesuje mnie tylko jedna kwestia - łączenie. Mam zbiornik 200x80x60h - rozumiem, że zakupić muszę moduły 60 - tylko jak to połączyć żeby ładnie się spasowało. Czy potrzebuję 1x 60A i 3x 60B. Jeżeli macie coś takiego, chętnie zobaczył bym zdjęcie zbiornika np z trzema lub więcej takimi modułami A lub B. Kombinację A+B+C znalazłem już w sieci. Z góry dziękuje RGR
suricade Opublikowano 29 Sierpnia 2020 #2 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zerknij tutaj: https://backtonature.se/en/tipsandtricks/tip-and-trick-1/
Bartek_De Opublikowano 29 Sierpnia 2020 #3 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) @Bastian ma to tło. Oznaczyłem go więc pewnie się wypowie na ten temat. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Bartek_De
Bastian Opublikowano 29 Sierpnia 2020 #4 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Witaj Posiadam to tło, jednakże w kolorze "River" i jestem bardzo zadowolony . Użyłem 2 x B i 1 x A gdzie A było w środku. Jeśli się zdecydowałeś na "Red Gneiss" masz trochę łatwiej ponieważ to jednolity kolor ale proponuje zadzwonić np. do sklepu akwarystyczny24.pl żeby zrobili Ci kilka zdjęć ponieważ te na stronach trochę się różnią od rzeczywistości. Zrobiłem Ci małą wizualizację jakby to mogło wyglądać gdybyś wykorzystał w kolejności od lewej A,B,A,B. Jakbyś chciał inną kolejność to napisz to zrobię. Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez Bastian
harari Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor #5 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) @Bastiam - super, bardzo Ci dziękuję Nad kolorem toczą się jeszcze spory Kaśka ma inną wizję i ja mam swoją - mam nadzieję, że nie ukamienujecie mnie jeżeli przyznam się, że to biotop Ameryki Poludniowej Jeżeli to nie kłopot - poproszę jeszcze A-B-B-B Z góry dziękuję RGR Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez r_gorajski
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Sierpnia 2020 #6 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 4 minuty temu, r_gorajski napisał: mam nadzieję, że nie ukamienujecie mnie jeżeli przyznam się, że to biotop Ameryki Poludniowej Jeżeli chodzi o stronę techniczną montażu to nie. Ale jeżeli chodzi o kwestie tego czy powyższe tło nadaje się do tego biotopu czy się nie nadaje albo obsada itp. to niestety ....
harari Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor #7 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Chodzi tylko o stronę techniczną - jednemu lepiej podoba się żona innemu teściowa - od gusta i guściki
harari Opublikowano 1 Września 2020 Autor #9 Opublikowano 1 Września 2020 Bardzo dziękuję - jednak ABAB wygląda znacznie lepiej.
misiek80 Opublikowano 6 Listopada 2020 #10 Opublikowano 6 Listopada 2020 Cześć. Na dniach będę zamawiał to tło w kolorze "river" do akwa o długości 160 cm. Myślałem nad układem "ABAC" ("C" będę musiał skrócić o połowę czyli o 10 cm). Wydaje mi się, że lepiej to będzie wyglądać jeśli obetnę "C" z tej postrzępionej strony i uzyskam w ten sposób równą krawędź po obu jego stronach? Wtedy w lewym i prawym rogu akwarium będę miał tło przylegające równolegle do bocznych szyb (bez tych strzępień). Dobrze myślę?
Rekomendowane odpowiedzi