szary011 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 #1 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Witam startuje z nowym starym zbiornikiem nowy bo wszystko od zera a stary bo mielem go kilka lat w Londynie po powrocie do polski mial byc wiekszy nowy zbiornik wielkie plany ale niestety nie wyszlo . Jak cos nie wychodzi to oczywiscie kasa przeszkadza przeliczylem się z budowa domu i nie starczylo na budowe akwaria . Na szczęście stare przytargałem w razie co ze sobą Ale dosyc o bzdurach czas na fakty szkło 200-60-80 szafka wlasnej roboty oswietlenie led 30 razy modul samsung5630 ip68 zasilacz sciemniacz filtracja fx6 i fluwal 406 jako biolog piasek kwarcowy castorama kamulce 130kg jako tlo spienione pcv czarne pozostala obsada ?????? wstepny plan taki jak na zdjeciach ponizej ale korci mnie tez mniejsza mbuna akwa zalewam w sobote wiec podpowiedzi ulatwiajace zycie moje i ryb mile widziane 1
nsp Opublikowano 28 Sierpnia 2020 #2 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Cześć. Super projekt, mogę tylko pomarzyć o takim litrażu U siebie użyłem tego samego piachu, zero pylenia przy wsypywaniu do akwa i po zalaniu woda była przejrzysta prawie w 100%. Nie raz po zwykłym żwirku ze sklepu zoologicznego i przepłukaniu go "100x" woda potrafiła być mętna przez paręnaście godzin. Powodzenia i czekam na zdjęcia po ułożeniu kamoli.
Tomasz78 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 #3 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Obsada bardzo dobra, kolorystycznie, wielkościowo, żywienowo cacy. Mniejszej mbuny nie polecam do wybranych gatunków, pomijając kwestię żywieniową to ze względu na to że mbuna jest mała a livingstoni i venustus to ryby drapieżne, zjedzą małą mbune. Potraktują małą mbunę jako żywy pokarm.
szary011 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor #4 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 9 minut temu, Tomasz78 napisał: Obsada bardzo dobra, kolorystycznie, wielkościowo, żywienowo cacy. Mniejszej mbuny nie polecam do wybranych gatunków, pomijając kwestię żywieniową to ze względu na to że mbuna jest mała a livingstoni i venustus to ryby drapieżne, zjedzą małą mbune. Potraktują małą mbunę jako żywy pokarm. wiem wiem mialem na mysli zastapienie tej obsady mbuna bo w sumie poza jednym wybrykiem z frontozami ktore mialem dwa lata zawsze mialem mbune ale chyba zostawie obsade zgodnie z planem
szary011 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor #5 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 13 minut temu, nsp napisał: Cześć. Super projekt, mogę tylko pomarzyć o takim litrażu U siebie użyłem tego samego piachu, zero pylenia przy wsypywaniu do akwa i po zalaniu woda była przejrzysta prawie w 100%. Nie raz po zwykłym żwirku ze sklepu zoologicznego i przepłukaniu go "100x" woda potrafiła być mętna przez paręnaście godzin. Powodzenia i czekam na zdjęcia po ułożeniu kamoli. szczeze to pierwszy raz kupilem ten piach , zobaczymy przy plukaniu jak z czystoscia
szary011 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor #6 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Woda zalana , start pierwszego filtra , za dwa dni bakterie i fx6 odpalam . Światło prowizorka żeby kamulce było widać 2
Michaładam Opublikowano 30 Sierpnia 2020 #7 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Spoko wygląda, też mam fluvala 406, fajny filterek, a do tego fx 6 się przymierzam od dłuższego czasu A tam na dole się jeszcze jedno akwarium zmieści Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez Mbunabucket
nsp Opublikowano 30 Sierpnia 2020 #8 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Spoko wygląda, też mam fluvala 406, fajny filterek, a do tego fx 6 się przymierzam od dłuższego czasu A tam na dole się jeszcze jedno akwarium zmieści Z tym akwa pod spodem to dobry pomysł. Mam tak u siebie. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
szary011 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor #9 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 4 godziny temu, Mbunabucket napisał: Spoko wygląda, też mam fluvala 406, fajny filterek, a do tego fx 6 się przymierzam od dłuższego czasu A tam na dole się jeszcze jedno akwarium zmieści Tak 300 litrow tam zawsze stalo 1
Rekomendowane odpowiedzi