Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a mi sie podoba, choc samego takiego bym sobie nie zrobil, troche tam tego nawalil nasz zachodni sasiad, 25kg piasku kwarcowego, i 80kg wapienia, no bynajmnije tak napisal w opisie, ciekawy ten wapien. Ktos tam pytal,cz to prawdziwy, ten na tylnej szybie, autor twierdzi, ze wszedzie to prawdziwy wapien.

Opublikowano

jestem sceptyczny... szare wapienie?

zalatuje mi to jakimś serpentynitem... gnejsami....

a kupić wapienie "niedrążone" możesz w składach kamieniarskich/budowlanych... bo na 100% większy wybór niż w "zeologu" :wink:

Opublikowano
No dobra, to gdzie u nas mozna takie wapienie kupic? U nas glownie mozna dostac drazone ...

Wapienie biale u mnie w Bydzi w skladzie budowlanym na wage ile chcesz po 1PLN kg w detalu a jak wezmiesz pol tony to po 0,60PLN poszuklaj skladu pod Wawa :)

A jak nie znajdziesz to ci moge przywiezc bo min raz na 2tygodnie jestem w Wawie a moj Caddy moze wziasc spokojnie i pol tony tego ::)

Opublikowano

no faktycznie takie szarawe te wapienie, moze jakies inne tam maja,hehe. Choc jak po Poznaniu jak szukalem wapieni, to co sklad to inne, jedne pomaranczowe, drugie brudno zółte, w sklepach sniezno-białe, az wkoncu w Poznaniu na Głównej znalazłem prawie białe- lekko szaro-białe, choc jak te z fotki nie wygladaja. Ale ewidetnie kolo pisze, ze wapien.

Opublikowano

hej smith, a tak wgole, jak oceniasz to swoje 126l wizualnie, bo pewnie jest standartowe. Jak ustawilem swoje to szczerze mowiac, zalowalem ze nie wzialem 112l, pyskom roznicy by to nie zrobilo, ale jak dla mnie wyglada bardziej "kwadratowo". No chyba, ze po ustawieniu kamlotow, zalaniu, i zmianie standartowego oswietlenia lekko te proporcje wizualnie sie zmieniaja. Ja jak narazie mam mieszane uczucia co do mojego 126. Niby 5 cm wysokości róznicy, ale jakos tak dziwnie. Moze przesadzam, a tak apropos masz acei w 126l???

Opublikowano

ja jestem jak najbardziej zadowolony z aranzacji i wielkosci akwa.

Jest to nasz pierwszy biotop i pierwsze Malawi ale nadal uwazam ze jest bardzo fajne.

Uwazam ze wysokosc tez spoko, u mnie kamienie dosc wysoko ida w gore wiec dzieki tym pary centymetrom jest troche miejsca na plywanie w grupie.

Lubia tam plywac lawica, acei w jedna strone a saulosi w druga :-D

Dokladnie mam w tym akwa 7 Acei i 8 Saulosi i jest spoko, jednak to dlatego ze sa male choc juz 2 razy wieksze niz jak przyjechaly :-)

ale ja juz sie zabieram za 375l wiec zaraz acei przejda do drugiego ( tak za 1,5 miesiaca )

Narazie walk duzych nie ma, Saulosi przejely teren po lewej kolo anubiasa a acei po drugiej stronie :-)

Czasami sobie wplywaja na tereny :-)

Teraz nawet chyba dojrzalo mi akwa bo NO2 spada samo i juz jest 0,1-0,2 (ostatnio bylo 1,5 :-) )

Jedynie wkurza mnie nie praktyczna oslona wromak'a - straszna jest ale nie mialem jeszcze czasu skonczyc swojej.

Opublikowano

No te pokrywy niezbyt sa udane, ale za to tanie, masz gdzies jakies fotki calego akwa????Wybarwily ci sie juz samce suolusi, jesli tak to po jakim czasie???