Skocz do zawartości

Duży wzrost no2 do poziomu 0.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurcze raczej nie ale też się zastanawiam czy nie zamówić nowych .

Mam 2 małych pomocników w domu może oni zamienili ale to raczej jeden test by taki wyszedł nie kilka

Opublikowano
8 godzin temu, eljot napisał:

jak zabrudziłeś odczynniki to wszystkie będą błędne. Sprawdź co pokazuje pomiar kranówki.

Wcześniej mierzyłem też kranówkę i tam było ok 

Chyba otworzę kubeł i przeczyszcze wszystkie gąbki .a jeśli to nie pomoże to dam jeszcze ten brud z gąbki

Opublikowano
Wcześniej mierzyłem też kranówkę i tam było ok 
Chyba otworzę kubeł i przeczyszcze wszystkie gąbki .a jeśli to nie pomoże to dam jeszcze ten brud z gąbki
Brud z gąbki niewiele pomoże, a wręcz może zaszkodzić, bo wprowadzisz sobie do wody dodatkową porcję związków, które zostaną przerobione na No2. Sprawdź czy nie brakuje Ci jakiejś ryby, może leży martwa gdzieś pomiędzy kamieniami i się rozkłada powodując skok No2.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 3
Opublikowano

Sprawdzę czy gdzieś nie leży .mam tyle kryjówek że i tak nigdy nie mogę się doliczyć

A co myślisz o czyszczeniu gąbek z filtra ?Myślę że nie są jakieś brudne bo mam prefiltr przed a akwa z rybami jest od 2 miesięcy ale chyba i tak otworzę i sprawdzę .

Opublikowano

Nie czyść gąbek bo usuniesz część bakterii i tylko pogorszysz sprawę. Sprawdź tą kranówkę jeszcze raz i zobaczysz czy wyniki są takie jak wcześniej .

• Lubię to 2
Opublikowano

Sprawdzałem przed chwilą i kranówka jest ok .

Brakuje mi jednej saulosi ale za Chiny nie mogę jej znaleźć .zresztą NO2 na tym poziomie było też przed zaginięciem.

Nie mam już toxivec ale dam jeszcze trochę bakterii i poczekam,ale to już prawie tydzień tak się ciągnie .

Opublikowano
1 minutę temu, Bartek_De napisał:

Zrób większą podmianę, nawet 50% i dodaj bakterie

Ok tak zrobię 

Tylko jeszcze dzisiaj dam bakterie a podmiankę zrobię chyba jutro . dzisiaj mimo że wolne to nie wyrobie się z tym.

Opublikowano
Ok tak zrobię 
Tylko jeszcze dzisiaj dam bakterie a podmiankę zrobię chyba jutro . dzisiaj mimo że wolne to nie wyrobie się z tym.
Bakterie daj po podmianie