Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co jest z rybką pseudotropheus saulosi coral ,która zyjac w czystym akwa (z odp. warunkami) z innymi ze swojego gatunku ledwo pływa przy dnie ,nie chce jej sie pływac a podczas karmienia nawet sie z jamy nie wychyli :(

Inne rybki zdrowe ,wyrazne kolory ,żywo reagujace na otoczenie a podczas karienia radosne jak cholerka!

help...........

Posted

nie wiem czy bedzie to pomocne ale jej gałka oczna jest prawie cała czarna podczas gdy 100% innych ma również biała otoczke...

Posted

yaro tylne płetwy nie wygladaja na zbyt obite ale w sumie to jedna z najmniejszych rybek i powiem Ci szczerze ,ze gdy tak bezradnie pływała po dnie to troszke ja inne zaczepiały :( ale nie zeby atak pełna para...

jakas rada?

moze oddzielic ja od innych siatka i na jakis czas zostawic do odzyskania sił?

serce mnie az boli jak na nia patrze :(

Posted

Możesz spróbować z oddzieleniem. Jeśli to efekt jakiegoś pobicia, to powinna się lepiej poczuć w odosobnieniu, z resztą poprawę będziesz widział. W sumie, sam piszesz, że to najmniejsza ryba, mogło więc dojść do próby selekcji, powiedzmy naturalnej. A to samiec?

Posted

A co to są dobre parametry? Pokaż zdjęcie i wyniki testów.

Swoją drogą najpierw na galerii na nas najeżdzasz, a teraz z pokorną miną prosisz o rade:/ Na dobrą sprawe...

Ale nic, odp. na moje pytania spróbujemy pomóc.

Posted

...na dobra sprawe czester na Ciebie niegdy złego słowa nie powiedziałem a zadyma powstała przez bezpodstawnie czepialskiego przezde (pempkiem swiata nie jest) ...

(skasowałem wszystkie foty i problem znikł!)

P.S. Ogona podkurczonego nie musze miec bo w zadnym elemencie nie czuje sie winny tego co sie stało! tyle.... i koniec tematu! nie chce do tego wracac!

WARUNKI WODY

NO3 - 10

NO2 - 0

GH - > 7 st.d

KH - > 5 st.d

pH - 7,8

hmmmm ?

Posted
...na dobra sprawe czester na Ciebie niegdy złego słowa nie powiedziałem a zadyma powstała przez bezpodstawnie czepialskiego przezde (pempkiem swiata nie jest) ...

(skasowałem wszystkie foty i problem znikł!)

P.S. Ogona podkurczonego nie musze miec bo w zadnym elemencie nie czuje sie winny tego co sie stało! tyle.... i koniec tematu! nie chce do tego wracac!

Bardzo wszystkich proszę, uznajmy, że tematu nie było i skupmy się na problemie. Piszę tak za wczas :wink:

WARUNKI WODY

NO3 - 10

NO2 - 0

GH - > 7 st.d

KH - > 5 st.d

pH - 7,8

Nie wiem, czy nie za miękko...

Posted

...koniec tematu :( pierwsza ofiara przygody zwanej Malawi... ****! (po angielsku czy po polsku nie ważne. Prosze nie używać wulgaryzmów. czester_)

p.s. pozostałe pysie sa bardzo zywe ,maja silna barwe i generalnie wygladaja na szczesliwe i zdrowe...

heh:( DZIEKUJE BARDZO ZA ZAINTERESOWANIE TEMATEM <SOQ> FOR ALL