Skocz do zawartości

Nowe zagrożenie dla akwarystyki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co za głupota! NI to ładne, ni dobre dla zwierząt... Porażka. A do tego ktoś nawet nie potrafi porządnego zdjęcia zrobić, tylko wali pod kątem prostym lampą po szybie...

Opublikowano

C H O R E!

gratulacje dla WP, że w sumie "promuje" takie "gadżety"..

no tak ale przecież to tylko mała rybka, jak zdechnie to wielkiej tragedii nie będzie ... kupi się nową..

jak ktoś chce mieć akwa w kompie niech zainstaluje sobie wygaszacz z rybkami a nie zwierzaki męczy.. IMO

Opublikowano

Wszędzie w takich gadżetach jest pokazane przedmiotowe traktowanie zwierząt ... Pan i władca wrzechświata Homo sapiens w podgatunku debilus ( na szzeście t tylko część naszego gatunku ;) ) bierze wszystko a daje kupę śmieci ... co to taka rybka. Czyta później nasze wypociny i myśli ale ci kretyni z KM mają problemy przeciez to tylko durne rybsko :roll:

Opublikowano

hm ;/ coraz głupsze pomysły ludzie mają, a najśmieszniejsze, czy też najsmutniejsze jest to, że znajdą się bałwany co kupią. Nawet z technicznej strony, pomijając wszystkie inne, to mi nie pasuje. Woda w kompie/przy kompie/na kompie? :shock:

Mam nadzieje, że popali maszyny tym co kupią i wspólnie razem uderzą do producenta :lol:

Opublikowano

kurcze wychodzi jednak ze to nie prymaaprylis i oni wkładają w toto brzanki , bojowniki itp. :/

Opublikowano

nie wiem jak dokładnie obejrzeliście strone producenta ale najciekawsze jest to, że jako argumentu przemawiającego za zakupem ich "produktu" używają IMHO faktów, które właśnie sprawiają, że akwarystyka jest piękna i wciągająca:

"However most people feel that the precise care of tropical fish is time consuming, requires expertise and is expensive"

a o tradycyjnych akwariach piszą, że

"they can be: large, difficult to set up, power hungry/ expensive"

hehehe sama prawda nie? ale to jest właśnie ten smaczek!

Teksty zachwalające te ich słoiki - same głupoty.

A argument, że można je wykorzystać jako nawilżacz powietrza po prostu mnie rozbroił....

nie wspominając o przywoływanej przez nich funkcji "edukacyjnej" przez podglądanie "podwodnego życia" .. życia...co za ironia..zwłaszcza z punktu widzenia ryb..

i pomyśleć, że dla 15 ryb stawiam 400 l i zastanawiam się czy to nie za mało ....

Opublikowano

i pomyśleć, że dla 15 ryb stawiam 400 l i zastanawiam się czy to nie za mało ....

Bo masz poukładane w głowie :) Prawda jest taka, że Ci którzy nie myślą i podchodzą do wszystkiego bez przemyślenia będą zawsze kupować kule i inne słoiki. A że zawsze znajdą się tacy, to i pomysłodawcy będą. Pieniądz jest pieniądz, szkoda tylko, że za dziwaczne pomysły ludzi płacą zwierzaki, nie tylko ryby ale płazy, gady i ssaki również. Kiedyś widziałem terrarium dla węża w kształcie hm leja, spirali i na dobrą sprawę zwierzak miał jedno miejsce w którym mógł zwinąć się w kłębek, a i to nie do końca ;/