Dariusz Opublikowano 16 Listopada 2016 #111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam Sorry że jako nowy tak z grubej rury sobie pozwalam ale …. Miałem dzisiaj wycieczkę Tarnów-Opole i trochę czasu w zapasie no i, że jako przyszły Malawista w poszukiwaniu przyszłej wymarzonej aranżacji a i dużo czytający tutaj i zaczerpując wiedze, po drodze sprawdziłem dwa składy kamienia. 1 polecany przez " dzidek1985 " 09,12,2012 post 08---- FILAR w Krzeszowicach http://www.firmafilar.pl przyznaje co do cen to nie mam za dużo pojęcia ( allegro, Internet )przedział pomiędzy 0,60-1,20PLN chyba najdroższy były bryły białego marmuru jak się nie mylę to właśnie za 1,20PLN. Podjechałem łaziłem po składzie i pojawił się SZEF pytam czy można się porozglądać ? oj można i nie tylko ale jak dziecko wybierać grzebać szukać a i za rękę weźmie i pokaże to kolegów przed panem też interesowało…. Moja ocena duża 1+ rewelka co do gościa i składu J i na pewno ja tam zawitam. 2 polecany przez "crav" 13,12,2012 post 19 i "greghor" 6,01,2014 post 59------ARTSTONEX w Sosnowcu. http://www.artstonex.pl Waw troszkę mnie zatkało!!! Podjechałem i miałem okazje trafić na SZEFA który właśnie opuszczał firmę. No i konwersacja .. Szef.. witam.. co pan szuka? Ja .. witam.. chciałem się trochę porozglądać ,,, szukam kamieni ozdobnych ( Akwarium-Oczko wodne ) Szef … nie mamy tu takich rzeczy !!! Mamy tylko kamienie budowlane. Nie to miejsce Ja ??? Szef …. na pewno pan się pomylił nie ten skład !!! (dość nie ciekawy ton dialogu ) Ja … czytałem na Internecie że pana polecali chłopaki z Akwarystyki tak że na pewno tutaj. On….. noooooooooo w lecie byli powybierali, przegrzebali ale już nic takiego nie mamy…. żegnam! i pojechał.. Ups szczerze raczej bym z mapki to wycofał nie była ciekawa rozmowa a na pewno nie obfita w aranżacje L Chyba już za dużo czasu minęło od rekomendacji składu w 2012 ?? Moja ocena dużym łukiem strata czasu. 5- …. Według mnie z mapy pana „marek_z_81” powinien ten skład zniknąć ale to tylko moje zdanie Ps. Chyle czoło mapka rewelacja dla początkujących Mam nadzieje przed kupnem Kamolów sprawdzić jeszcze składy w Rzeszowie i okolice N/Sącza i na pewno się podzielę moją opinią, mam nadzieje że nikt nie ma nic przeciw. Cytuj
mareckee Opublikowano 15 Grudnia 2016 #112 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Dla chętnych z małopolski i nie tylko polecam skład kamieni w Kalwarii Zebrzydowskiej przy ul. Jagiellońskiej. Nie chce tu nikogo reklamować ale tu są ich namiary http://firma-dudek.pl/o_firmie Duży wybór, dowolna ilość zakupu. Myślę że jak się tyrknie do gościa i zapyta o dostępność to udzieli info bo wygląda na ogarniętego. Ja kupowałem tam łupek drzewny/drzewiasty ( jak kto woli) w cenie 70gr / kg Cytuj
adi Opublikowano 23 Kwietnia 2017 #113 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Skład kamienia Jagan Rumia Cytuj
cyganeczka Opublikowano 20 Listopada 2017 #114 Opublikowano 20 Listopada 2017 (edytowane) czy hodowla aqua-treff jest godna polecenia? czytam; ze troche ryb macie z tego zrodla chcialabym jak najblizej Belgii? Czy Tan Mal? Mapka mi nie dziala a czy hodowcy oprocz jedzenia maja tez sprzet? Edytowane 20 Listopada 2017 przez cyganeczka Cytuj
crav Opublikowano 20 Listopada 2017 #115 Opublikowano 20 Listopada 2017 To dobra hodowla dobra tez jest cichlidenstadl 1 Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor #116 Opublikowano 21 Listopada 2017 3 godziny temu, cyganeczka napisał: Mapka mi nie dziala Ooo mapki nie ma. Się zobaczy w wolnym czasie. 1 Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor #117 Opublikowano 21 Listopada 2017 Mapka wróciła na swoje miejsce 1 Cytuj
cyganeczka Opublikowano 21 Listopada 2017 #118 Opublikowano 21 Listopada 2017 Wróciła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Areck Opublikowano 2 Grudnia 2017 #119 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Gdzie w Warszawie lub okolicach znajdę sklepik z roślinnością? Trochę nietypowo jak na Malawi ale chcę trochę zieleniny, roślinne podstawy ale żeby jednak był jakiś duży anubias, ładna valisneria albo cryptocoryna. Jakiś czas temu byłem w Diskusie i w roślinności posucha była, poza anubiasami. Cytuj
excessiveplus Opublikowano 24 Marca 2018 #120 Opublikowano 24 Marca 2018 Witam. Jako początkujący malawista na temat rybek się nie wypowiem. Zbiornik założyłem według wskazówek z tego forum. Od 4 lat bawiłem się w akwaria ogólne mieszane Moje miasto Bełchatów i okolica to czarna dziura jeśli chodzi o wiedzę na temat Malawi , sklepy zoologiczne/akwarystyczne i wiedza w nich dostępna to porażka . Sam szukam obsady ryb w okolicy i może tu znajdę jakieś wskazówki . Mogę natomiast z czystym sercem polecić producenta akwariów profesjonalnego . Produkuje nietypowe zlecenia , oraz akwaria gigantyczne . Ostatnio widziałem akwarium 14000 l produkowane na Litwę dla jakiegoś bidnego Pana . Sam mam akwarium z OptiWhite z tej firm na białym sylikonie + szafkę i aluminiową klapę z oświetleniem . Jestem bardzo zadowolony z estetyki wykonania . Firma SKALAR http://skalar.com.pl/home,7,akwaria.html Drugi temat to Kamienie . Bardzo duży wybór i właściciel sprowadza na zamówienie nawet małe różne skałki http://www.budrom.bai.pl/ Tyle z porad mojego regionu. Biorąc pod uwagę hodowlę malawii tanganika , oraz sklepy zoologiczne / akwarystyczne . Porażka . nie mam co polecić , Sam szukam Pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi