Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy te dwa gatunki  Chindongo saulosi i  Moingano mogą być w akwarium 200l o wymiarach 100x40x50? Jeśli tak to docelowo w ilości 1+3 ?  Przy okazji zapytam o Saulosi Coral czy to jakaś hybryda ? Podobają mi się nawet bardziej od standardowego Saulosi ,ale hybrydy wolał bym nie hodować.

Opublikowano

W zasadzie mogłyby być, tylko wydaje mi się że maingano jest raczej zbyt agresywną rybą do takiego litrażu. Miałem je w akwarium 240l i samiec w swoim gatunku zrobił niezłą eksterminację. Możesz spróbować jeśli chcesz, tylko dobrze zagruzuj zbiornik. Saulosi corale to hybrydy. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

To raczej z maingano zrezygnuję nie chce potem martwych ryb . Szukam drugiego gatunku do saulosi ,ale w takim litrażu ciężko coś znaleźć raczej.

Opublikowano
15 minut temu, Daniel00 napisał:

Szukam drugiego gatunku do saulosi ,ale w takim litrażu ciężko coś znaleźć raczej.

To forum jest kopalnią wiedzy, warto poszperać. Mnie sporo dało poczytanie tego co poniżej i wielu innych wątków. 

Etap wyboru gatunku ( gatunków ), choć bardzo ciekawy bywa frustrujący, powodzenia.

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz78 napisał:

Możesz do saulosi dodać labidochromis sp. perlmutt.

Bardzo podoba mi się  ta propozycja ,ale w moim województwie  nie ma żadnego ogłoszenia tego gatunku 😞

Opublikowano
4 minuty temu, Daniel00 napisał:

Bardzo podoba mi się  ta propozycja ,ale w moim województwie  nie ma żadnego ogłoszenia tego gatunku 😞

Żeby kupić ryby nie musisz mieć sklepu pod domem. Skontaktuj się z hodowcami którzy wysyłają ryby kurierem i sprawa załatwiona.

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz78 napisał:

Skontaktuj się z hodowcami którzy wysyłają ryby kurierem i sprawa załatwiona.

Jakoś nie mam przekonania do kupowania ryb wysyłkowo.

Ale może nie ma się  czego  bać. 

Opublikowano
13 minut temu, Daniel00 napisał:

Jakoś nie mam przekonania do kupowania ryb wysyłkowo.

Ale może nie ma się  czego  bać. 

Wiele osób kupuje wysyłkowo i nie ma z tym żadnego problemu. Może się ktoś  odezwie kto kupował wysyłkowo i pokaże swoje ryby to będziesz miał większą śmiałość do wysyłek.

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1