Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwna sprawa nie powinno cieknąć, widocznie za słabo dokręciłeś, albo jakiś paproch dostał się pod uszczelkę. Szkło jak i uszczelka w miejscu styku ze szkłem muszą być idealnie czyste. Ja bym nie ryzykował "łatania" tego. Jeśli nie masz możliwości dokręcenia to niestety musisz rozmontować przeloty i skręcić je jeszcze raz tak jak się należy. Najlepiej jakbyś odsunął zbiornik i poszerzył otwór w blacie tak żeby bez problemu włożyć tam klucz.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Postaram się ale to będzie ciężkie bo samo szkło waży tyle że sam nie dam rady. Wywalę cały piach i postaram się zrobić jak mówisz. Jeden muszę tylko poprawić 2 są szczelne. Widocznie coś się tam dostało jak mówisz

Opublikowano

Wydaje mi się że uszczelka gumowa gdzieś się obsunęła przy dokręcaniu i dlatego kapało.. ale podczas odkręcania mój pomocnik trochę gwint zmarnował i nie wiem czy próbować ponownie.

Czy wyczyszczenie i dodanie owinięcia taśmy teflonowej będzie ok na taki gwint? Reszta przelotu dobra

IMG-0188.jpg

IMG-0189.jpg

Opublikowano

Gwint nie wygląda źle, wydaje się tylko powierzchownie starty. Ja bym to założył i powinno mocno trzymać. Tylko oczyść ładnie.

Opublikowano
1 minutę temu, edzzio napisał:

Może być osobny :) Dalej pilne chyba że teflon pomoże

To w drodze wyjątku niech tutaj zostanie . Jak cieknie to podejrzewam ,że tak kupisz jutro albo w poniedziałek albo usuniesz awarię  to wtedy usunę ten post i moje z tego tematu i będzie OK. 

Opublikowano

Też mam taką nadzieję :) Jak to mówią człowiek uczy się na błędach na szczęście udało się bez usuwania całego piachu z zbiornika