Kris-Op Opublikowano 1 Marca 2020 #1 Opublikowano 1 Marca 2020 10 godzin temu, Tomasz78 napisał: @Kris-Op wymyśliłeś już jaka będzie obsada ? Na razie wiem, ze 1 harem Labidochromis caeruleus , pozostała obsada non mbuna. Dlatego wysokie szkło. Jak ustawie kamienie i wystrój dna, zacznę już konkretnie dobierać obsadę.
Kris-Op Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor #2 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Układy kamieni dna dla nie mbuny, jak oceniacie?
Mróz Opublikowano 12 Kwietnia 2020 #3 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Szczerze to jak dla mnie wygląda to jak niedogruzowany aranż dla mbuny, ale to tylko moje odczucie Aranżując pod non mbunę skupił bym się na dosłownie kilku dużych kamieniach i otwartej przestrzeni dna , bez tylu małych kamieni. Fakt że masz w planie yellowy więc taki wybrany duży kamień można by było obsypać mniejszymi stwarzając przestrzeń dla labidochromisów. 1
kado Opublikowano 12 Kwietnia 2020 #4 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Jest ok. mam podobnie Będzie jakieś tło na tylną ścianę ?
Kris-Op Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor #5 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 6 minut temu, kado napisał: Jest ok. mam podobnie Będzie jakieś tło na tylną ścianę ? Jest czarna folia na tylnej i bocznej szybie. Na razie nie planuję tła strukturalnego.
iquitos68 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 #6 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Ja bym te kamulce poukładał na dwie kupki. Po jednej stronie większa po drugiej mniejsza. Pomiędzy nimi sporo piasku i miejsca na pływanie. Kupki w miarę wysoko ułożyć bo akwarium wysokie. Te kamienie dobrze się ułada jeden na drugim. Może jakaś wysoka roślina by się przyjęła. 2
Bartek_De Opublikowano 12 Kwietnia 2020 #7 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgadzam się z kolegami @Mróz i @iquitos68 przydało by się trochę więcej przestrzeni wolnej od gruzu, a z tego co masz wyciągnąć jedną stronę bardziej do góry. 1
Kris-Op Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor #8 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Pierwsze zalanie z wczoraj, powoli rozpoczynam rozruch zbiornika. 3
Heniu Opublikowano 28 Czerwca 2020 #10 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Możesz podać jakiej granulacji jest piasek, bo też jestem na etapie zakupu. Mam dylemat nad 0,1 - 0,5 lub 0,5-1,2.
Rekomendowane odpowiedzi