Kemeiz Opublikowano 17 Kwietnia 2020 #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 WItam Mam świeże akwarium (nieco ponad miesiąc) i zaczęły się pojawiać naa piasku takie "cosia" jak na zdjęciu. Czzy to są okrzemki czy inne glony i czy należy z nimi walczyć. Czytałem inne posty w tym dziale ale nie mam pewności - stąd pytanie do znających temat. Z góry dziękuję.
Bartek_De Opublikowano 17 Kwietnia 2020 #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Okrzemki są brunatne, Twoje to zielenice lub początek sinic.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Kemeiz Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Coś z tym robić, zamieszać piaskiem, wyłączyć światło?
Bartek_De Opublikowano 17 Kwietnia 2020 #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Na razie ogranicz lub, jak masz możliwość, zmniejsz intensywność światła, glony na piasku nie wyglądają zbyt dobrze, a jeśli to sinice to mogą być niebezpieczne dla ryb. Jeszcze nie ma powodu do zmartwień, ogranicz świecenie i obserwuj.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi