Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie to nie jest żadne ustrojstwo tylko zwykły wąż do spuszczania wody i nalewania wody prosto z kranu bez żadnego wkładu, który wyeliminował by chlor z kranówki... 🤔

Opublikowano
17 minut temu, Robson79 napisał:

Jak dla mnie to nie jest żadne ustrojstwo tylko zwykły wąż do spuszczania wody i nalewania wody prosto z kranu bez żadnego wkładu, który wyeliminował by chlor z kranówki..

..nawet bardziej do wylewania wody.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
27 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

..ten filmik pokazuje jak bardzo jezioro jest przetrzebione  jeżeli chodzi o saulosi. Człowiek musi je zasilać w genetycznie poprawne gatunki. Kto winien? My. jest popyt jest podaż.

No niestety, za większość złych rzeczy na Ziemii odpowiedzialny jest człowiek.

Zawsze miałem negatywne podejście do trzymania w akwarium ryb wyłowionych z jeziora, ale kilka lat temu po wykładzie i rozmowie z A. Koningsem tylko się utwierdziłem w przekonaniu że to zło.

• Lubię to 3
Opublikowano

Zgadzam się z Twoim zdaniem. Ryby z jeziora powinny trafiać ewentualnie wyłącznie do certyfikowanych hodowców celem kontrolowanego rozrodu i sprzedaży wyłącznie pokolenia F1.

Niestety próżność "zachodu" połączona z bieda krajów afrykańskich powoduje stan obecny.

Z Saulosi jest problem bardzo ograniczonego miejsca występowania. Próby odratowania populacji są więc skazane na porażkę. Pete w zaszłym roku przedstawiał, że to co do jeziora wpuścili po roku prawie nie występowało. Kłusownicy wyłapali :(

• Lubię to 1