Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zgadza sie, ale koniecznie chcialbym zminimalizowac jeszcze te drgania, dlatego zastanawiam sie jak to jeszcze mozna wytlumic, czy moze cos pod szafke polozyc jeszcze???

Opublikowano

czym więcej będziesz dawał to tym bardziej będzie się to chybotało, kilka postów wyżej Ci to napisano.

Przykład masz jak położysz dwa materace na siebie - kołyszesz się bardziej niż na jednym a nie stabilizujesz.

Opublikowano

no wlasnie bede tak kombinowal, poza tym przyjdzie piachu pewnie min 10kg, wapienia, mam ok 30kg (powinno starczyc) + woda, licze, ze to wszystko sprawi,ze nacisk na podloge bedzie jeszcze wiekszy. No tez tak kombinowalem i dzisiaj kombinowac ebde zeby cos pod szafke podlozyc. Z drugiej strony koledzy tutaj mowia, ze im mniej tym lepiej (dlatego drugi wariant zaklada, jedna podkladke 0,5mm i nic wiecej). ktores rozwiazanie powinno sie sprawdzic

Opublikowano

u mnie tez zbiornik stoi na panelach 375l, i nie zauważyłem specjalnych drgań.

Pamiętam tylko ze były problemy z wypoziomowaniem szafki, bo wiadomo masa plus panele trochę usiadło.

Jak koledzy pisali wcześniej nie dawaj za dużo tej maty pod akwa bo w ten sposob stabilnosci nie uzyskasz.

Po czasie zauważyłem ze palene pod obok akwa porozchodziły sie troche i są małe szpary pewnie w wyniku ciężaru i wody.

Opublikowano
no wlasnie bede tak kombinowal, poza tym przyjdzie piachu pewnie min 10kg, wapienia, mam ok 30kg (powinno starczyc) + woda, licze, ze to wszystko sprawi,ze nacisk na podloge bedzie jeszcze wiekszy. No tez tak kombinowalem i dzisiaj kombinowac ebde zeby cos pod szafke podlozyc. Z drugiej strony koledzy tutaj mowia, ze im mniej tym lepiej (dlatego drugi wariant zaklada, jedna podkladke 0,5mm i nic wiecej). ktores rozwiazanie powinno sie sprawdzic

Nie kombinuj za wiele bo Yaro dał ci wystarczający przykład opierając się o moją wypowiedź.Masz akwa 100 l więc nie będzie tak wiele ważyć, tym bardziej że ten piach i kamule też wyprą trochę wody :roll: