sabotage Opublikowano 6 Września 2006 #1 Opublikowano 6 Września 2006 Witam Mam oswietlenie firmy NARVA(Oceanic Blue i Oceanic Colour), i mam wielki problem z doborem statecznika...mianowicie sa to lampy 30W a nie ma statecznika elektronicznego, ktory obsluguje 2x 30W , ani tez 1x30W.(przynajmniej na Allegro :roll: ) Moje pytanie brzmi, moze NARVA podobnie jak HAGEN zawyza wartosci...? Nie wiem, czy kupic mocniejszy bo 36W statecznik, czy moze slabszy 28W. Dzieki za odopwiedzi, pozdr SaboT
leeri Opublikowano 6 Września 2006 #2 Opublikowano 6 Września 2006 Mam oswietlenie firmy NARVA(Oceanic Blue i Oceanic Colour), i mam wielki problem z doborem statecznika...mianowicie sa to lampy 30W a nie ma statecznika elektronicznego, ktory obsluguje 2x 30W , ani tez 1x30W.(przynajmniej na Allegro :roll: ) sa takie stateczniki wklikaj w googla "stateczniki elektroniczne do świetlówek" 'allegro to nie wszystko'
sabotage Opublikowano 6 Września 2006 Autor #3 Opublikowano 6 Września 2006 ..ze sa, to sie domyslam, ale mam problem z zakupem Gdzies, kiedys czytalem ze nasi zachodni sasiedzi przycinaja na wartosciach i te moje 30 to moga byc rownie dobrze nasze "polskie" 28, ale ja sam nei wiem, nie chce zeby po odpaleniu wybuchla mi obudowa
zyraf71 Opublikowano 6 Września 2006 #4 Opublikowano 6 Września 2006 Sabotage .... ja świetlówki 2x30W odpalam na stateczniku elektronicznym 2x36W i działa już 2 lata. W dwóch akwa 300 l mam po 36W a obsługują je stateczniki elektroniczne Philipsa 32W. I też już działają jakieś 2 lata. Reasumując.... śmiało bierz mocniejsze stateczniki.
sabotage Opublikowano 6 Września 2006 Autor #5 Opublikowano 6 Września 2006 O to mi chodziło !! Tobie nie wybuchlo to mi tez nie Jak wybuchnie , zwale wszystko na Ciebie A wiec pedze do sklepu...ale dopiero jutro
aditu Opublikowano 6 Września 2006 #6 Opublikowano 6 Września 2006 nieopdowiednie stateczniki do wybuchu nie prowadza, ale skracaja np zywotnosc swietlowek, prawidlowe ich dzialanie itp.... wieksze znaczenie ma to przy akwariach roslinnych (wg mnie) jesli szukasz czegos ze sprzetu oswietleniowego to z czystym sercem polecam www.aqva-light.pl/ - nie tylko jesli chodzi o asortyment ale tez i o doradztwo
sabotage Opublikowano 7 Września 2006 Autor #7 Opublikowano 7 Września 2006 Ciągnąc dalej temat, zapytalem sie mojego dobrego, wszytskowiedzącego przyjaciela (Google) o statecznik 30W...a on nie znalazl nic :?: :!: Magnetyczny i owszem, jest, elektronicznego nie ma Troszke to dla mnie dziwne, no coż, jest jak jest, dzieci rodzą sie dalej,ropa jeszcze jest,do konca swiata jeszcze kilka lat, jakos bedzie... Pozdr.SaboT
sabotage Opublikowano 7 Września 2006 Autor #8 Opublikowano 7 Września 2006 ..a jednak, moj przyjaciel sie mylil, a ja jestem slepy... Pewnie dlatego, ze jest tak wczesnie Znalazlem, 30W :oops: Dziekuje Aditu
leeri Opublikowano 7 Września 2006 #9 Opublikowano 7 Września 2006 Ciągnąc dalej temat, zapytalem sie mojego dobrego, wszytskowiedzącego przyjaciela (Google) o statecznik 30W...a on nie znalazl nic :?: :!: A moj kolega 'google' znalazl na 1 miejscu stronke podana przez adi Sabotage, doprowac swojego przyjaciela do porzadku
Rekomendowane odpowiedzi