Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A napisz o jakim myślisz tj. 2in1 czy pojedynczym???. Jeżeli 2in1:) to zamontuj na górze, jeden wylot na powierzchnię, a drugi pod kątem na piach, oba skierowane lekko na przednią szybę. A przy jednym, ustawiłbym go na dole skierowanego w górę po przedniej szybie(łatwiej będzie go ukryć)... Oczywiście cały czas mówię tu o prawej stronie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ile czasu robić test szczelności akwarium? Zalałem wczoraj koło 18:00. Na razie stoi i wszystko jest ok.

Opublikowano

Przy zakupie mojego baniaka(porządna,znana firma) poruszyłem ten problem i powiedziano mi,że każdy ich baniak stoi przed sprzedażą zalany 48godz.

Ale czy jest to regułą?Nie wiem...

Opublikowano
Ile czasu robić test szczelności akwarium? Zalałem wczoraj koło 18:00. Na razie stoi i wszystko jest ok.

Warto zapytać czy sam kleiłeś?

-------------------------------

Ups, dopiero doczytałem że akwarium masz zamawiane.

Opublikowano
Przy zakupie mojego baniaka(porządna,znana firma) poruszyłem ten problem i powiedziano mi,że każdy ich baniak stoi przed sprzedażą zalany 48godz. Ale czy jest to regułą?Nie wiem...

Nie. Nie wyobrażam sobie hali z np.1000 akwariów zalewanych naprzemiennie...Chłytt panie ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szczelność sprawdzona, także można było zacząć zabawę z tłem.

Dwie warstwy położone. Tło będzie się składało z 4 lub 5 modułów, bo inaczej nie włożę do akwa. Jeszcze z jedną warstwę grubszą położę i zacznę zabawę z malowaniem.

Na razie jest z tego tyle:

tlo.jpg

Opublikowano

no i moim skromnym zdaniem jest dobrze ... zwłaszcza ,że (domyślam się) tło masz już podzielone i ładnie nachodzi , maskuje cięcia

pozdrowił ;-)